Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyelere ulaştı. Şimdi bu servet emlak patlamasına neden oluyor ve milyarderler 10 milyonun üzerindeki emlaklara yöneliyor. Yıl başından bu yana New York, Los Angeles, Hong Kong, Londra, Sidney, Singapur ve Dubai’de değeri 10 milyon doların üzerindeki 785 emlak satıldı.
Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, bu rakamın geçtiğimiz yıl yapılan satışların iki katından fazla olduğunu tahmin ediyor. Aynı zamanda 2019’daki değerli emlak satışlarının da %52 üzerine çıkıldığı düşünülüyor. Tüm dünyada zengin emlak alıcıları yılın ilk altı ayında değeri 10 milyon doların üzerindeki evlere 13,8 milyar dolar harcadı. Knight Frank Küresel Araştırma Başkanı Liam Bailey, “üst seviyedeki alımların 2021 yılını rekor seviyelerde bitimesini bekliyorum” dedi.
New York bu kategorideki emlak satışlarında birinci sıraya yerleşti. Bu yıl New York’ta değeri 10 milyon doların üzerinde 202 satış yapıldı. Şehirde ise tüm zamanların en pahalı emlak ilanı verildi: Park Avenue’da bir penthouse 169 milyon dolara satılacak. Konutun ilan fiyatından satılma ihtimali oldukça yüksek.
Bu yıl Manhattan’da 220 penthouse satıldı. Douglas Elliman and Miller Samuel tarafından yapılan bir başka araştırma Manhattan’da daire fiyatlarının ikinci çeyrekte 999 bin dolara yükseldiğini gösterdi. Bu rakam ise yeni bir rekor oldu. New York’un ardından ikinci sıraya yerleşen Los Angeles’ta da pahalı konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üç kat yükseldi. Knight Frank Küresel Satış Başkanı Paddy Dring, bu durumun sahil ve yeşil alan gibi avantajlardan kaynaklandığını söyledi.
Ancak emlak patlamasının ardında yaşam tarzına yönelik ihtiyaçlardan daha fazlası var. Zenginler geçtiğimiz yıl servetlerinde rekor bir artış yaşadı. Korona virüs pandemisinin kısıtlamaları hafiflerken, milyarderler yeni edindikleri servetleri harcayacak bir yer arıyor.
Korona virüs pandemisinin ilk 12 ayında, servetler rekor seviyelere ulaştı. 2020’nin ekim ayında milyarderlerin serveti ilk kez 10 trilyon doları geçti. Forbes’un milyarderler listesindeki 2,755 kişinin serveti 2020’deki 8 trilyon dolar seviyesinden bu yıl 13,1 trilyon dolara yükseldi. Geçtiğimiz ay dünyanın toplam serveti de 431 trilyon dolara yükseldi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu rakamın dörtte birinin üzerindeki kısmı ise milyarderler tarafından yönetiliyor.
Ancak enflasyonda yükseliş beklentileriyle birlikte milyarderler ve milyonerler yatırım yapacak yeni alanlar arıyor. UBS tarafından ikinci çeyrekte yapılan ankete katılan yatırımcıların yarısı, enflasyonun önümüzdeki 12 ayda hızlanacağına inanıyor. Katılımcıların üçte biri de enflasyonun servetlerini eritmesinin önüne geçmek için daha fazla emlak yatırımı yapmayı planlıyor.
Bankalar yoksul ve başarıya aç mezunları işe almalı
ABD şirketlerinde aşı zorunluluğu yaygınlaşıyor
Goldman Sachs’ın kırmızı çizgisi aşı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.