Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD ve müttefikleri Ukrayna'yı işgal girişiminin başlamasıyla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkili olduğu iddia edilen pek çok Rus oligarkın malvarlığını dondurdu. Söz konusu iş insanlarının banka hesaplarına erişimi kesilirken sahip oldukları gayrimenkuller, mega yatlar ve lüks arabalara da el konuldu.
Yaptırımların hedefindeki isimlerden birisi ise Rus yatırım devi Alfa Group'un kurucularından Mikhail Fridman oldu. Forbes verilerine göre Fridman'ın 12.3 milyar dolar serveti bulunuyor. 2015'ten bu yana Londra'da yaşayan ünlü iş insanının bu büyük servete şu anda erişim imkanı bulunmuyor.
Son yaşananlarla ilgili İspanyol El Pais gazetesine açıklamalarda bulunan 57 yaşındaki ünlü iş insanı, Batı'nın Rus girişimcilere yönelik yaptırımlarının Ukrayna'nın işgaline bir cevap olduğundan şüphe duyduğunu belirtti. Popülizmin insanlara çekici geldiğini belirten Fridman "Ancak pratik olarak baktğınızda bu yaptırımların verimli olmadığını düşünüyorum. Gidecek yerleri kalmadığı için Rus iş insanları Rusya'ya dönmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.
'KİMSEYİ YEMEĞE ÇIKARAMIYORUM... FİİLEN EV HAPSİNDEYİM'
Londra'da kalmaya devam eden Fridman'ın banka hesapları dondurulurken, kredi kartları da bloke edildi. Bunun yanında AB ülkelerine girişi de yasaklandı. Yemek alabilmek ve taksiye binebilmek için İngiltere'de yetkililerin belli miktar parayı kullanımına açması gerektiğini söyleyen Fridman "Tabii Londra'daki yaşam maliyetine baktığınızda bu miktarın da normal bir hayat sürdürmek için yeterli olacağını söyleyemem. Kimseyi yemeğe çıkaramıyorum. Evde yemem gerekiyor. Fiilen ev hapsindeyim" ifadelerini kullandı. Fridman İngiltere'deki evini elinde tutup tutamayacağını henüz bilmediğini sözlerine ekledi.
Oligarkların Putin'i Ukrayna'da yaşananları durdurmaya zorlayabileceğini düşünmenin aptalca olduğunu söyleyen Fridman "İlginç ve zeki girişimcileri zorla Rusya'ya göndermek Batı için iyi olmayacaktır" dedi.
Yatırım şirketi LettrOne aracılığıyla Turkcell'in de ortağı olan Fridman bir dönem şirketin yönetim kurulunda yer almıştı. Yaptırımların ardından ise kendi kurduğu LetterOne'ın yönetiminden istifa etmek zorunda kaldı.
Ukrayna doğumlu Mikhail Fridman'ın Rusya ve İsrail vatandaşlıkları bulunuyor.
Fridman bunun yanında CBS televizyonun verdiği röportajda da kendisine yönelik yaptırımları televizyondan öğrendiğini söyleyerek "Masumiyet karinesi ve onun gibi şeylere ne oldu? Bu bazı kim olduğu bilinmeyen bürokratların Rus oligark olduğum için peşin hüküm vermesi sonucunda alınan bir karardır" ifadelerini kullandı.
Putin Kremlin’deyken finans devleri Rusya’da girmeyecek
Credit Suisse Rusya’da yenik düştü
Rusya yaptırımları altına mı yarayacak?
Rus oligarkların paraları nerede?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.