<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMilyarder kardeşler finansın geleceğini şekillendiriyor----

Milyarder kardeşler finansın geleceğini şekillendiriyor

Milyarder kardeşler finansın geleceğini şekillendiriyor
11 Mayıs 2021 - 17:40 www.finansingundemi.com

Milyarder kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’le aralarındaki tartışma sonucu Facebook’taki haklarını kaybetti. Ancak ikili şimdi kripto alanındaki çalışmaları sayesinde milyarder oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cameron ve Tyler Winklevoss, Mark Zuckerberg’le aralarındaki anlaşmazlık sonucunda Facebook’taki haklarını kaybetti. Ancak ikilinin şimdi kripto para alanındaki çalışmaları sayesinde milyon dolarlık bir imparatorlukları var. İkilinin çalışmaları ise genellikle Bitcoin ve non-fungible token’lara (NFT) odaklanıyor.

2008 yılında Zuckerberg’le hukuki yollardan anlaşmaya varan ikili, Facebook’taki hisseleri karşılığında Zuckerberg’den 45 milyon dolar ve nakit olarak da 20 milyon dolar aldı. İki ay sonra ise ikili Pekin Olimpiyatlarında ABD’yi temsil etti.

Bitcoin yatırımları

Cameron ve Tyler Winklevoss 2012 yılında o dönemde yeni ortaya çıkan Bitcoin’e 10 milyon dolar yatırım yaptı. O dönemde Bitcoin 8 dolardan işlem görüyordu. Ancak kripto para yakın zamanda 63 bin dolara yükseldi. İkilinin diğer alanlardaki yatırımlarına ek olarak Bitcoin’deki yükseliş, ikilinin toplam servetini 6 milyar dolara yükseltti. 2012 yılında Winklevoss Capital Management isimli şirketi kuran ikili, girişim yatırımları yapmaya başladı. İkili Forbes’un haberine göre bugüne kadar en az 25 dijital varlık start-up’ına yatırımda bulundu.

İkili yakın zamanda büyümeye devam eden Bitcoin kredi devi Block-Fi’ye yatırım yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, yatırımların 350 milyon dolara ulaştığı ve şirketin değerinin 3 milyar dolara yükseldiği söylendi. 2013’ün mayıs ayında milyarder kardeşler Brooklyn merkezli Bitcoin işlem platformu BitInstant’a 1,5 milyon dolar yatırımda bulundu. O dönemde platformda gerçekleşen işlemlerin, toplam Bitcoin işlemlerinin %30’unu karşıladığı düşünülüyor.

Ne yazık ki bu işlemlerin bazıları yasal koşulları yerine getirmediği için platform aynı yılın sonunda kapatıldı. Şirketin CEO’su Charlie Shrem ise tutuklandı ve bir yılı cezaevinde geçirdi. Bu olumsuzluğun ardından Silikon Vadisi tarafından dışlanan ikili, milyarder statüsü kazanmalarını sağlayan iki şirket kurdu: Gemini ve Nifty Gateway.

Kripto para dünyasında kazanılan bir servet

2014 yılında kurulan Gemini Trust, kripto paraların alım satımı ve portföy işlemlerinin yapılmasına imkan tanıyan bir platform. Platform aynı zamanda Bitcoin’den sonra ikinci en popüler kripto para olan Ethereum’da alım satım işlemleri yapmaya hak kazanan ilk kripto para borsası oldu. 2015 yılında Gemini, New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından tröst bankası olarak tanımlanan ilk kripto para borsası oldu. Başka bir deyişle, platform geleneksel bankalarla aynı düzenlemelere tabi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, bugün Gemini kripto para piyasasında bulunan 300’ün üzerinde kripto paradan 33’ünde alım satım ve depolama hizmetleri sunuyor. Platformun işlem hacmi geçtiğimiz yıl 29 milyar dolara ulaşırken, platforma duyulan güven Binance ve Coinbase gibi kripto devleriyle rekabet edebilecek seviyelerde. Bununla birlikte Winklevoss ikizleri Gemini Dollar ismiyle kendi dijital paralarına da sahip. Kripto para doların değerine bağlı ve bu nedenle güvenli bulunuyor.

NFT yükselişinin fatihleri

2019’un kasım ayında Gemini, dijital sanat müzayede platformu Nifty Gateway’i satın aldı. Platformda sanat eserleri NFT formunda satışa çıkıyor. O dönemde Duncan ve Griffin Cock Foster tarafından kurulan start-up yalnızca 7 aylıktı. Dijital varlıklara yönelik ilginin büyümesiyle birlikte geçtiğimiz yıl Nifty Gateway’de 91 milyon dolarlık NFT sanat eseri satışlarının 75 milyon doları gerçekleşti. Mart ayı sonunda ise platform NFT piyasasının %70,2’sine denk gelen 132 milyon dolarlık satış yaptı.

Nifty Gateway bugün dünyanın en özel dijital sanat platformu. Bunun nedeni ise platformun sanatçıları dikkatle seçmesi. Bu nedenle platformun sanatçılardan aldığı %15 oranındaki komisyon oldukça yüksek kar sağlıyor. Platformun en ünlü sanatçısı ise ‘Beeple’ adıyla bilinen Mike Winkelmann. Sanatçının 'Every Day: The First 5,000 Days’ isimli eseri, tarihin en pahalı NFT’si oldu. Dijital sanat eseri 2021’in mart ayında Christie’s müzayede evinde 69 milyon dolara alıcı buldu.

31 Ekim 2020 tarihinde ise Beeple’ın ‘Crossroad’ isimli eseri Nifty Gateway’de 66,666.66 dolara satıldı. Alıcı eseri aynı platformda yeniden satışa çıkardı ve şubat ayında 6,6 milyon dolar karla satışını gerçekleştirdi. Beeple’ın her biri bir dolardan açık artırmaya çıkan diğer NFT’leri şimdi binlerce dolar değerinde.

Dijital ekonomide Winklevoss kardeşlerin geleceği

Cameron ve Taylor Winklevoss her iki şirketi de uzun vadede emtia, koleksiyon ürünleri, film, müzik ve hatta bilet satışları için bir pazar olarak görüyor. İkili aynı zamanda Gemini ve Nifty Gateway’i NFT’lerin kripto para kredileri için teminat olarak gösterilebileceği tek bir ürün haline getirmeyi planlıyor. Bu hamle kullanıcıların dijital varlıklarını satmak zorunda kalmadan kullanıma koymalarına da imkan tanıyacak.

İngiliz SPAC kralı Avrupa’ya açılıyor

 

Avrupa bankalarında iyimserlik dalgası

 

Apple’a şimdi de fazla ücret davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)