Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Karadeniz gazının ülke ekonomisine kazandırılması için çalışmalarını sürdüren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), geleceğin petrol endüstrisine yön verecek ZEKİ yazılım platformunu hayata geçirmeye hazırlanıyor. ZEKİ'nin modellemesiyle Sakarya Gaz Sahası da katman katman deşifre edildi.
TPAO dünya petrol endüstrisi için geleceğin dijital operasyonunu tanımlayan milli yazılım ZEKİ`yi tanıttı.
Milli hidrokarbon arama ve çıkarma faaliyetlerinde attığı adımlarla dünya çapında öne çıkan TPAO, bir yazılımlar bütünü olan ZEKİ platformu ile geleceğin petrol endüstrisine yön verecek bir sisteme kavuştu.
En gelişmiş dijital ikiz teknolojilerini kullanan ZEKİ`nin, doğal gaz yatağından dağıtım şebekesine kadar üretim ve akış süreçlerini uçtan uca modelliyor. Yönetim desteği verip üretim optimizasyonu sağlıyor. Böylece ZEKİ, operatörlerin çalışma ve karar alma süreçlerini daha etkin ve verimli hale getiriyor. Yapay zekayla donatılan ZEKİ, Karadeniz`in tüm zorluklarına karşı doğru planlamayla hareket edilmesini sağlıyor.
Uzmanlar, bu platform sonrasında veri bazlı operasyon ve yönetim modeliyle bu alanda yeni dönemin başlayacağına dikkati çekiyor.
ZEKİ`nin modellediği Sakarya gaz sahası keşfi ilgi çekiyor. Katman katman modellenen bölgeden 540 milyar metreküp gaz çıkarılması hedefleniyor.
29 Mayıs 2020`de Haydarpaşa Limanı`ndan yola çıkan Fatih sondaj gemisi, Filyos Limanı`ndaki hazırlık süreçlerinin ardından Karadeniz`e açılarak 20 Temmuz 2020`de ilk sondajına başlamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020`de Fatih`in, Sakarya Gaz Sahası`ndaki Tuna-1 lokasyonunda 320 milyar metreküple Türkiye tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptığını bildirmişti.
Erdoğan, 17 Ekim 2020`de ise Fatih sondaj gemisinin ilave 85 milyar metreküp rezerv keşfettiğini açıklamıştı.
1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi ile 270 bin kişilik istihdam
Volkswagen'den 1 milyar euro'luk yazılım yatırımı
Bakan Muş: Destek kalemlerimizin en büyük kısmını yazılıma ayırdık
Varank: Yazılımcı kapasitesini artırmak istiyoruz
Yunanistan'da bir casus yazılım skandalı daha
Hindistan, casus yazılımı soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.