Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk bayrağının okullarda mevzuata aykırı kullanıldığını tespit etti. İl Milli Eğitim müdürlükleri, CİMER üzerinden yoğun şikâyet başvurusu olduğunu belirterek resmi yazı ile okulları uyardı.
MEB’in dönem başında, okullara, “eğitim hizmetlerinin amacına uygun olarak gerçekleştirilebilmesi” için gönderdiği uyarılar görmezden gelindi. Bakanlık, okullara “Atatürk büstü ve Atatürk Köşesi” düzenlenmesi, oda ve dersliklerde Atatürk fotoğrafı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe levhalarının bulundurulmasının yanı sıra Türk bayrağının sürekli gönderde asılı bulundurulması ve korunması talimatını verdi. Ancak uyarılara karşın MEB’e Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden çok sayıda şikâyet ulaştığı öğrenildi.
BAYRAK TALİMATI
MEB, talimatlara uymayan okul yöneticilerini son olarak resmi yazı ile uyardı. “Türk Bayrağı Kullanımı” başlıklı yazıda, “CİMER sistemi üzerinden yapılan yoğun başvurularda Türk bayrağımızın mevzuata aykırı şekilde kullanımına dair şikâyetler yapılmaktadır. 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve ilgili mevzuat gereğince Türk bayrağı kullanılırken usul ve esaslara uyulması, keyfi kullanıma izin verilmemesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi” talimatı verildi.
SORUŞTURMA YOK
Türk Bayrağı Tüzüğü’nde mevzuata aykırı ve yasak kulanım için “Bayrak, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde kullanılamaz; ne maksatla olursa olsun, örtü olarak serilemez; oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz; elbise ve üniforma olarak giyilemez. Bu yerlere, masalara, kürsülere vb. eşya üzerine bayrağın şekli yapılamaz” hükmü bulunuyor. Türk Bayrağı Kanunu’nda da “Bu kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır” hükmü olmasına karşın MEB’in şikâyetler ve tespitlere ilişkin herhangi bir soruşturma başlatmadığı öğrenildi.
Ayrıca kanunda, mevzuata aykırı kullanılan bayrakların toplatılması ve “Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca idari para ceza verilir” hükmü bulunuyor. (Cumhuriyt)
Bence en dandik bakanlıklar. Resmen dökülüyorlar. Hazine ve Maliye, Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlığı. Bu arada sağlık bakanı da kendi işlerine bakmakta Medipolu zenginleştirme peşinde
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.