BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMİLGEM projesi Koç'tan alınıyor----

MİLGEM projesi Koç'tan alınıyor

MİLGEM projesi Koç'tan alınıyor
03 Ağustos 2013 - 09:29 www.finansgundem.com

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun yalnızca iki firmanın katıldığı ihalenin uygunsuz olduğu yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

Koç Grubu şirketi RMK Marine'nin kazandığı ihaleyle ilgili rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. İhalenin çok yüksek bir ihtimalle iptal edileceği belirtiliyor. Ancak, son karar önümüzdeki haftalarda toplanması beklenilen Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde verilecek. Toplantıya Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katılacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun ihalenin iptali yönünde görüş bildirdiği rapor bu toplantıda değerlendirilecek.
ŞİKÂYET EDİLMİŞTİ
Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi üretme projesi olma özelliğini taşıyan MİLGEM için iki büyük Türk tersanesi RMK Marine ve Dearsan yarışmıştı. Ocak ayındaki Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sonucunda ihale Koç Grubu'nda kalmıştı. İhaleye katılamayan diğer firmalar şubat ayında Başbakanlık'a başvurdu.
Teftiş Kurulu, haziranda inceleme başlattı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri, Başbakanlık müfettişlerine ihale ile ilgili tüm dokümanları verildiğini belirterek, "İhaleye giren firmalar tek tek incelendi. Teknik alt yapılarından, tecrübelerine kadar çok sayıda faktör göz önüne alındı. Yapılan teklifler de gözden geçirildikten sonra karar verildi" açıklamasında bulundu. Projenin ilk gemisi 'Heybeliada', 2008'de denize indirildi. İkinci gemi 'Büyükada' ise henüz TSK envanterine girmedi. (Sabah)
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akıllı Yatırımcı05 Ağustos 2013 10:37

    İhaleyi 2 firmayla açan kim? Devletin kendisi..Sonra da 2 firmayla ihale olmaz deyip de iptal eden de kendisi..şaka gibi..

  • saadet03 Ağustos 2013 16:35

    ülkede sabancı koç kadar istihdam sağlayan başka kurumsal kuruluş yok ki? bunlarla uğraşırsan adamlar dükkanları kapatır yeniden issizlik kriz batak günler. dikkat etmeli koç ve sabanının bu ülke için verdiği emekler 10 senelik iktidardan daha fazla. ben doğduğumda sabancı koç vardı ama bu hükümet yoktu....bir ülkede köklü şeylere saldırı oldumu tepkisi fazla olur...

  • ahmet03 Ağustos 2013 14:16

    Seni birazcık eleştirenleri, muhalefaet edenleri türlü pis oyunlarla ez yok et sonra da millete ileri demokrasi masalları anlat. ihale yapılalı 6 sene olmuş. şimdi mi firmaların aklına gelmiş. firmanın birine sen şikayet et biz inceleyelim demişler belli ki. Allah bu adaletsizliklerinizi yanınıza bırakmaz.

  • santana03 Ağustos 2013 14:07

    benim burdan anladıgım yuksek fıyattan ıhale koc a hukumet tarafından hedıye edılmış yani ortaklaşa memleketi soymuşlar. şimdi bunu nasıl temizleyecekler merak ediyorum dogrusu

  • m03 Ağustos 2013 11:35

    isabet olmuş