BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMike Novogratz: Siyasilerin de desteğiyle Bitcoin bu yıl 100 bin doları görebilir----

Mike Novogratz: Siyasilerin de desteğiyle Bitcoin bu yıl 100 bin doları görebilir

Mike Novogratz: Siyasilerin de desteğiyle Bitcoin bu yıl 100 bin doları görebilir
06 Haziran 2024 - 17:01 www.finansgundem.com

ABD’de başkan adayı Donald Trump başta olmak üzere siyasi çevrelerin sıcak mesajlarının, Bitcoin’deki yükselişi tırmandıracağı düşünülüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin son birkaç günde yaptığı atakla yeniden 70 bin seviyelerinin üzerine çıktı ve zirveyi zorlamaya başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’deki bu yükselişin devam edeceği görüşü giderek daha fazla dillendirilirken bunda siyasilerin sıcak mesajlarının etkisi olduğu görülüyor.

100 bin doların üzeri

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, kripto milyarderi Mike Novogratz, politikacıların olumlu yaklaşımıyla birlikte Bitcoin'in bu yıl 100.000 doların üzerine çıkacağını söylüyor. Galaxy Digital CEO'su, siyasi engellerin kalkmasının bunda etkili olacağının altını çiziyor.

Novogratz, “Önümüzdeki hafta 73.000 doları aşarsak yılı 100.000 dolarda bitireceğiz. Bu civarlarda veya daha yüksek bir yerde” diyor. Bu, mevcut 71.000 dolarlık fiyattan yüzde 50’ye yakın bir artışa karşılık geliyor.

Novogratz, Bitcoin için yeni bir yükselişi tetikleme potansiyeli olan iki gelişmeyi beklediğini ifade ediyor. Novogratz, “Düzenlemelerde daha fazla netlik ki bunun geçmişte düşük bir olasılık olduğunu düşünüyordum ve/veya Fed’in harekete geçmesi ve faizleri düşürmesi. Düzenleyici netliği elde ediyoruz; mükemmel olmasa da, şu anda insanların bu konuda yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar, gelen büyüklüğün yavaş yavaş farkına varmaya başlıyor” diyor.

Demokratlar ve seçim finansmanı

Rüzgar esmeye devam etse de, hükümetin sektöre yönelik tavrını değiştirdiğine dair açık işaretler bulunuyor. Geçen ay, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ether borsasında işlem gören fonları herhangi bir sorun veya itiraz olmadan onaylayarak piyasaları şaşırttı.

Bu arada Novogratz, Wisconsin'in geçen çeyrekte yaklaşık 163 milyon dolar değerinde Bitcoin ETF hissesi satın almasının kurumların ve emeklilik fonlarının bile dijital varlıkları benimsediğini gösterdiğini söylüyor.

Ancak Novogratz, asıl olarak, Demokratların kriptoyu siyasi bir mesele olarak ele almaya daha az meyilli olduğu Capitol Hill'de aslında 'inanılmaz bir olumlu’ durumun yaşandığının altını çiziyor. Her parti üyesi kripto paraya karşı olmasa da, seçilmiş birkaç yasa koyucunun partinin bu tür para birimlerine karşı sert duruşuna öncülük ettiğini söyleyen Novogratz, “Ancak artık lobi faaliyetleriyle ve kripto paranın seçim finansmanında daha büyük bir rol oynamasıyla bu durum değişiyor” diyor ve ekliyor: "Ölçek büyüdü. Demokratlar bu yüzden meseleye uyandı."

Bankalar ve kripto ticareti

Seçime gelince, Novogratz, eski başkan Donald Trump'ın, seçim kampanyasında kripto paraları erkenden benimsemesi göz önüne alındığında kendisinin sektör için daha uygun görüneceğini, ancak kripto yanlısı söylemin giderek yaygınlaştığı göz önüne alındığında, uzun vadede kimin başkan olacağının daha az önemli olacağını ifade ediyor.

Novogratz, siyasi engellerin netleşmesiyle birlikte kripto paranın yükselişini teşvik edecek mevzuatın ortaya çıkmasını bekliyor. Örneğin, FIT21 tasarısı olarak bilinen Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası onaylanırsa, bunun büyük bankaların kripto satış ve ticaretini sürdürmesine olanak tanıyacağını ve yeni bir kurumsal finansman dalgası çekeceğini belirtiyor. Önerilen yasa, ABD dijital varlık piyasası için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçlıyor.

Bitcoin ETF'lerine girişler hız kesmedi

 

Bitcoin ETF'lerine ne kadar giriş oldu?

 

Dünyanın en büyük Bitcoin ETF'si hangi şirkete ait?

 

Bitcoin fiyatlarında sert yükseliş

 

Bitcoin'de ralli sonrası spot ETF'lere sermaye girişi hızlandı

 

BlackRock en büyük Bitcoin fonu ünvanına göz kırptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)