BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMİCROSOFT’UN ERGUN ÖZEN SEVGİSİ…----

MİCROSOFT’UN ERGUN ÖZEN SEVGİSİ…

MİCROSOFT’UN ERGUN ÖZEN SEVGİSİ…
29 Ekim 2008 - 03:34 www.finansgundem.com

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın ekonomik krizle ilgili yaptığı sunum Garanti Bankası reklamına dönüşünce gazetecilerin tepkisini neden oldu. Hangi gelişme gazetecileri kızdırdı?

Microsoft 2008 yılı yıllık değerlendirme toplantısını geçen hafta sonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptı. Bu haberin bu sitede ne işi var diye sabırsızlananların biraz beklemesinde fayda var. Çünkü bu haber bu siteye Microsoft Türkiye’den çok Garanti Bankası tarafıyla girmeyi başardı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın ekonomik krizle ilgili olarak yaptığı sunum Garanti Bankası reklamına dönüşünce gazetecilerin tepkisini neden oldu. Toplantının ilk günü Microsoft ile ilgili değerlendirmeler ikinci bölümünde ise ekonomik krizin Microsoft tarafından değerlendirileceği bilgisi verildi. Teknoloji muhabirleri ve şirketin üst düzey yöneticilerini oluşturduğu 70 kişilik ekip de doğal olarak krizle ilgili bölüme odaklandı. Malum kriz kapıyı çalmıştı. İMKB endeksi 25 binin altına inmiş, dolar kuru da 1.70 YTL’nin üzerine çıkmıştı. Tablo böyle olunca bu değerlendiren de önem kazandı. Çünkü krizi bu kez her zaman olduğu gibi bankacılar değil, Microsoft Türkiye Genel Müdürü tanımlayacaktı. Herkes Arıkan’ın krizle ilgili sunumuna odaklandı. Acaba kriz Türkiye’yi ve sektörü nasıl etkileyecekti? Arıkan, krizle ilgili ne söyleyecekti? Ancak bütün beklentiler boşa çıktı. Çünkü Arkan’ın krizle ilgili sunumu Garanti Bankası reklamına dönütü. Ve Arıkan, Garanti Bankası tarafından hazırlanan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen tarafından büyük müşterilere sunulan raporu Kıbrıs’ta gazetecilere anlatmayı tercih etti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın krizle ilgili görüşlerini merak edenler yine umduğunu bulamadılar ve bir bankacı sunumunu izlemek zorunda kaldılar. Yani koskoca Microsoft krizle ilgili sunumu Garanti Bankası raporlarıyla geçiştirmeyi tercih etti. Acaba Microsoft, Kıbrıs’da 70 kişinin önünde Garanti Bankası reklamı yapmak yerine bir ekonomiste kendine özgü bir rapor hazırlatamaz mıydı?
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)