Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft tarafından dün geç saatlerde yapılan açıklamada, Türkiye, Çin, İran ve Kuzey Kore hükümetleriyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının dünyanın dört bir yanındaki büyük teknoloji firmaları tarafından kullanılan yazılımlardaki “önemli bir kusurdan” yararlanmak için harekete geçtiği konusunda uyardı.
CNN International’ın haberine göre, Microsoft tarafından yayımlanan açıklamada, “Bilgisayar korsanlarının faaliyeti, güvenlik açıklarını kapsıyor” ifadeleri kullanıldı.
Yazılım güncelleme önerisi
ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), güvenlik açığının dünya çapında yüz milyonlarca cihazı etkileyebileceğini bildirdi. CISA, tüm federal sivil kurumlara, tehdide yanıt olarak yazılımlarını güncellemelerini önerdi.
Microsoft ve diğer güvenlik şirketlerine göre, güvenlik açığını kullanan İranlı bilgisayar korsanlarının “fidye yazılımı” geçmişi var. Çinli grup, bu yılın başlarında Microsoft Exchange e-posta yazılımına karşı yapılan ‘hack’lemenin arkasında olmakla suçlanıyor.
Bahsi geçen güvenlik açığı, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların uygulamalarında bilgileri günlüğe kaydetmek için kullandığı “Log4j” olarak bilinen Java tabanlı yazılımda bulunuyor. Etkilenen yazılım sağlayıcılarının listesi, Cisco'dan Amazon’a ve IBM'e kadar teknoloji devlerini içeriyor.
Hangi kuruluşların hedefte olduğu açıklanmadı
Bilgisayar korsanları ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı'nın (CISA) dünya çapında yüz milyonlarca cihazı etkileyebileceğini söyledikleri bir güvenlik açığından yararlanıyor. CISA, tüm federal sivil kurumlara, tehdide karşı yazılımlarını güncellemelerini emretti.
Microsoft ve diğer güvenlik şirketlerine göre, güvenlik açığını kullanan İranlı bilgisayar korsanlığı grubunun ‘fidye yazılımı' geçmişi var. Çinli bilgisayar korsanı grubunun ise, bu yılın başlarında Microsoft Exchange e-posta yazılımına karşı Beyaz Saray'ın kınadığı bir hareketin arkasında olduğu düşünülüyor.
Bahsi geçen güvenlik açığı, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların uygulamalarında bilgileri günlüğe kaydetmek için kullandığı “Log4j” olarak bilinen Java tabanlı yazılımda bulunuyor. Etkilenen yazılım sağlayıcılarının listesi, Cisco'dan Amazon Web Services'e ve IBM'e kadar teknoloji devlerini içeriyor.
ABD’li yetkililer yazılım hatası konusunda alarma geçtiğini belirtirken, üst düzey bir CISA yetkilisi olan Eric Goldstein gazetecilere verdiği demeçte, devletin altyapısının güvenlik açığı kullanılarak ihlal edildiğine dair hiçbir kanıtı olmadığını söyledi.
Microsoft'un CEO'su Nadella şirketteki hisselerinin yarısını sattı
Bill Gates, Microsoft’teki hisselerini satmasa dünyanın en zenginiydi!
Microsoft: İran bağlantılı hackerlar ABD ve İsrail ile çalışan şirketleri hedef aldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.