BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'tan Filistinlilere 'Gazze' engeli----

Microsoft'tan Filistinlilere 'Gazze' engeli

Microsoft'tan Filistinlilere 'Gazze' engeli
15 Temmuz 2024 - 09:00 www.finansgundem.com

Yurt dışında ikamet eden Filistinliler, Microsoft'un e-posta ve Skype hesaplarını önceden haber vermeden kapattığını ifade etti.

Farklı ülkelerde yaşayan ve Gazze'deki İsrail saldırıları nedeniyle aileleriyle iletişim kurmaya çalışan Filistinliler, Microsoft hesaplarının erişime kapandığını bildirdi.

TRT Haber'in aktardığına göre, Suudi Arabistan'da yaşayan Eiad Hametto, Birleşik Krallık'ın kamu yayıncısı BBC'ye şunları söyledi:

Çevrimiçi hayatımı öldürdüler. Yaklaşık 20 yıldır kullandığı e-posta hesabımı askıya aldılar. Tüm işlerim bu hesaba bağlıydı.

Hametto, Skype bağlantısı kuramadığı için Gazze'deki ailesine ulaşamadığını da söyledi.

"Ailelerimize ulaşmak istiyoruz"

İsrail'in bombardımanları ve kara harekatı nedeniyle Gazze Şeridi'nde internet sık sık kesiliyor. Standart uluslararası aramalar da çok pahalı.

Ücretli Skype abonelikler üzerinden Gazze'deki kişileri internet kesikken bile ucuza aramak mümkün. Bu yüzden uygulama, birçok Filistinli için bir cankurtaran simidi haline geldi.

BBC'nin konuştuğu yurtdışında yaşayan bazı Filistinliler, Hamas'la bağlantıları olduğundan şüphelenildiği için hesaplarının kapatıldığını savundu.

Hametto, Hamas'la alakası olmadığını belirterek "Biz sadece ailelerimize ulaşmak istiyoruz. Siyasi bir geçmişimiz yok" dedi.

Bill Gates kaçamak cevap verdi

Teknoloji milyarderi Bill Gates'in firması, hesapların Hamas'la bağlantı şüphesi nedeniyle kapatılıp kapatılmadığına dair soruya doğrudan yanıt vermedi.

Bir Microsoft temsilcisi, "Skype hesaplarının engellenmesi, şüpheli dolandırıcılık faaliyetlerine yanıt olarak gerçekleştirilebilir" dedi. 

ABD'de yaşayan Filistin yurttaşı Salah Elsadi, nisandan beri Skype'a erişiminin engellendiğini ve Hotmail uzantılı e-postasıyla bağlantılı tüm hesaplarının kapatıldığını söyledi.

Elsadi, Microsoft'a birçok kez şikayette bulunduğunu fakat yanıt alamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

15 yıldır bu Hotmail hesabını kullanıyorum. Şartlarını ihlal ettiğimi söyleyerek hesabımı sebepsiz yere engellediler. Hangi şartlar bunlar, söyleyin bana? 50 kadar form doldurdum ve onları defalarca aradım.

Bir diğer Filistinli Halid Obaied de artık Microsoft'a güvenmediğini söyledi:

Telefon görüşmeleri yapmak için bir paket satın aldım. 10 gün sonra sebepsiz yere hesabımı engellediler. Bu, sadece Gazze'yi arayan bir Filistinli olduğum için bunların başıma geldiğini gösteriyor. 

Microsoft çalışanı kiralık katil tutarak katliam yaptırdı!Microsoft çalışanı kiralık katil tutarak katliam yaptırdı!

 

Rus hackerler Microsoft'a saldırdıRus hackerler Microsoft'a saldırdı

 

The New York Times'tan OpenAI ve Microsoft'a The New York Times'tan OpenAI ve Microsoft'a "telif hakkı" davası

 

Microsoft da istifa etmeyi düşünen OpenAI çalışanlarını işe alabilecekMicrosoft da istifa etmeyi düşünen OpenAI çalışanlarını işe alabilecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)