Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan'ın yeterli performans gösteremediği gerekçesiyle görevden alınmasının ülkenin geleceği açısından yeterli olmadığını söyledi. Sözcü'de yer alan habere göre, asıl yapılması gerekenin başkanı değiştirmek değil Varlık Fonu'nu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirten Usta, Türkiye'yi maceraya sürükleyecek yeni bir başkan bulunmadığı sürece hükümetin hiçbir başkandan memnun kalamayacağını ifade etti.
BAŞKAN DEĞİŞTİRMEKLE OLMAZ
Türkiye'nin en gözde kurumlarının devredilmesine ve olağanüstü yetkiler verilmesine rağmen kurulduğundan bu yana yapacağı işler konusundaki belirsizliği devam eden Varlık Fonu'nda ilk büyük icraat başkan değişikliğinde yaşandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sürpriz operasyonu, “Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı. Varlık Fonu'nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart” sözleriyle açıkladı.
Bostan'ın yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ getirilirken, MHP Milletvekili Erhan Usta, operasyonu Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sert dille eleştirdi. Usta, Varlık Fonu'nun tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini belirtirken aksi halde gelecek nesillerin gelirinin bugünden harcanacağını söyledi. Usta, hükümetin Varlık Fonu'nun başına Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bir isim aradığı iddiasında da bulundu. İşte Usta'nın açıklamaları:
“Başkanı değiştirmek çözüm olmayacak. Yapılacak en doğru iş Varlık Fonu'nu tamamen ortadan kaldırmak olacaktır. Ülkeyi maceraya sürüklemedikçe, göreve gelecek hiçbir yeni başkan siyasi iktidarı tatmin edemeyecektir.”
BİZDE FON BORÇLANMAK VE ÖZELLEŞTİRME İÇİN KURULDU
Erhan Usta, varlık fonlarının kaynak fazlası olan veya belli yer altı kaynak geliri olan ülkelerde anlam ifade etiğini söyledi. Usta şöyle devam etti:
“Dünyadaki yaygın uygulamada varlık fonlarının amacı bugünün gelirini gelecek nesillere aktarmaktır. Oysa biz kaynak açığı veren bir ekonomiyiz. Bu nedenle bizde Varlık Fonu'nun işlevi borçlanmak veya bir kamu malını özelleştirmek olabilir. Dolayısıyla bizdeki Varlık Fonu gelecek nesillerin gelirini bugünden harcamak için oluşturulmuş bir yapıdır. Türkiye'de borçlanma ve özelleştirmeyi yapacak ihtisas sahibi kuruluşlarımız var. Bunları yapmak için de Varlık Fonu'na ihtiyaç yoktur.”
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.