Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Halka arzını gerçekleştiren fintek şirketlerinin sayısı hızla artarken, bu alanda geleceğin en yüksek inovasyon potansiyeline sahip şirketlerini belirlemekte de fayda var. İngiltere merkezli ve büyümesinin ilk aşamalarında olan Twig isimli fintek de bunlardan bir tanesi. Motley Fool yazarı Rachel Warren, Twig’i Jose Najarro ve Analist Asit Sharma ile konuştu.
Rachel Warren: İngiltere merkezli, Twig isminde bir fintek şirketiyle ilgili ilginç bir haber gördüm. Twig kendisini “şeylerin bankası” olarak tanımlıyor ve klasik fintek platformunu e-ticaret/satış alanıyla bir araya getiriyor. Bu şekilde Twig insanların sahip oldukları eşyaları satabileceği bir ikinci el pazara dönüşüyor. Bu yeni bir konsept değil. Daha önce ThredUp ya da Poshmark da benzeri faaliyetler gösterdi. Ancak Twig’in bunu yapış biçimi benzersiz.
Diyelim ki bir çantanızı satmak istiyorsunuz. Çantanın bir fotoğrafını Twig’e yüklüyorsunuz ve Twig hızlı bir şekilde çantanın fiyatını belirliyor. Daha sonra belirlenen fiyatla ürünü listeleyebiliyorsunuz. Ya da Twig'den fiyat aldıktan sonra satışını hemen şirkete yaparak nakit elde edebiliyorsunuz. Ödeme desteğini de Twig veriyor. İkinci el satış platformlarının birçoğunun hedefinde karbon ayak izini düşürmek var. Ancak Twig aynı zamanda bir mobil uygulamaya da sahip. Bu şekilde platformda hem para gönderebiliyor hem de alabiliyorsunuz.
Sharma: Bu aynı zamanda birçok non-fungible token’s (NFT) benzerlik taşıyor. Eski bir şeyden yeni bir şey üretiyorsunuz.
Warren: Evet.
Sharma: Twig’in uygulaması neredeyse nostalji duygularını tetiklemek için tasarlanmış gibi görünüyor. Ancak aynı zamanda metaverse (web3) benzeri bir görünüm de sunuyor. Metaverse blockchain teknolojisini kullanarak merkeziyetsizlik idealiyle, internet ihtiyaçlarımızı karşılamak için birkaç devasa şirkete ihtiyaç duyulmayan yeni bir internet anlamına geliyor. Twig’in tasarımı ve uygulaması da buna oldukça benzer.
Warren: Uygulamayı açtığımda nostaljik duygularla doldum. Bu uygulamayı App Store ve Google Play’den indirebiliyorsunuz.
Şirket aynı zamanda yeni jenerasyon bir banka olduğunu ve dolaşım ekonomisine güç verdiğini öne sürüyor. Bununla birlikte Web3’le birlikte gelen yeşil ödeme altyapısına da öncülük etmeyi hedefliyor. Buradaki fikir servet sahipliğini yeniden gözden geçirmek. Kullanmadığınız eşyaları yüklüyorsunuz, fiyat alıyorsunuz ve bu ürünleri belirlenen fiyattan hemen Twig’e satarak nakit elde edebiliyorsunuz.
Online olarak ödeme alabileceğiniz ya da yapabileceğiniz ücretsiz bir banka hesabı sunuluyor. Bu nedenle platformdan kazanılan nakit bu hesaba gidiyor. Ancak burada dikkat çekici olan aynı zamanda ücretsiz bir Banka kartı da verilmesi. Bu şekilde hem internet hem de mağaza alışverişlerinizde bu kartı kullanabiliyor ve Twig uygulaması üzerinden harcamalarınızı izleyebiliyorsunuz. Twig tipik bir ikinci el satış platformu olmadığı gibi, geleneksel bir fintek platformundan da çok fazlası ve yepyeni bir fikir.
Şirket 2020’de kuruldu ve henüz çok yeni. Şirketin vurguladığı diğer unsurlar arasında iklim değişikliğiyle mücadele de yer alıyor. Bu ikinci el kıyafet satışları ya da elektronik ürünlere ikinci bir hayat verme gibi faaliyetlerin ardında yer alan argümanlardan biri. Bir kıyafetin kullanım süresini uzatarak, karbon, su ve atık üretimini %20 ila %30 azaltabilirsiniz. Twig üzerinden hesap açmak oldukça kolay ve hemen banka kartınızı alabiliyorsunuz. Twig pozitif değişimin öncüsü ve itici gücü olmayı hedefliyor.
Süper zenginler lüks evlere 40 milyar dolar harcadı
Canı sıkıldı, milyonluk tabloya göz çizdi!
Reklam Kurulu'dan tüketiciyi aldatan reklamlara 7 milyon lira ceza
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.