Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Meta, OpenAI'nin GPT-4o'suna rakip olacak yeni çok modlu yapay zeka modeli Bukalemun'u geliştiriyor.
OpenAI ve Google arasındaki son yapay zeka mücadelesinin ardından Meta'nın yapay zeka araştırmacıları, kendi modelleriyle yarışmaya katılmaya hazırlanıyor.
Çok modlu yapay zeka modelleri, metinler, resimler, ses kayıtları ve videolar gibi çeşitli medya biçimlerini işleyebildikleri için büyük dil modellerinin geliştirilmiş versiyonları olarak kabul ediliyor.
Örneğin, artık kameranızı açabilir ve OpenAI'nin en yeni GPT-4 AI modelinden çevrenizle ilgili bir açıklama yazmasını isteyebilirsiniz.
BUKALEMUN NEDİR?
Facebook'un ana şirketi Meta, kendi multi modeli Chameleon (Bukalemun) ile benzer bir araç piyasaya sürmeyi planlıyor.
Chameleon adı verilen yeni sistem, eski bir füzyon mimarisi üzerine inşa edildi ve bu nedenle, diğer sistemlerin çoğunda mümkün olmayan şekillerde birden fazla girdiyi bir araya getirebiliyor.
Bugüne kadar bu tür modellerin çoğu, işlemenin ilk aşamalarında bu tür verileri ayrı varlıklar olarak işliyordu ve daha sonra bunları ilişkilendirmeleri aramak için bir araya getiriyordu. Bu teknik geç füzyon olarak adlandırıldı.
Böyle bir yaklaşımın işe yaradığı görüldü ancak entegrasyonla ilgili sınırlamaları var. Bunun üstesinden gelmek için Meta ekibi, modellerini erken füzyon mimarisine dayandırdı.
Meta'nın Chameleon ekibine göre model, 'görüntüleri ve metni herhangi bir rastgele sırayla anlama ve oluşturma kapasitesine sahip erken füzyon belirteci tabanlı karma modeller' dizisinden oluşuyor.
Erken füzyon mimarisini kullanan yapay zeka modelleri, geç füzyon yaklaşımının sınırlamalarının ötesine geçmeyi vaat ediyor.
Araştırmacılar, Gemini'den farklı olarak Chameleon'un uçtan uca bir model olduğunu ve bu durumun görüntü kod çözücülere olan ihtiyacı gereksiz hale getirdiğini belirtiyor.
Rekabet Kurulu'ndan META'ya büyük para cezası
AB'den Meta'ya "dezenformasyon" soruşturması
Meta'nın geliri yılın ilk çeyreğinde arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.