BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMester: Yakın zamanda faiz artışı gerçekleşmeyecek----

Mester: Yakın zamanda faiz artışı gerçekleşmeyecek

Mester: Yakın zamanda faiz artışı gerçekleşmeyecek
21 Ekim 2021 - 07:28 www.finansgundem.com

İstihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaktan uzak olduklarını belirten Cleveland Fed Başkanı Mester, faiz artışı düşüncelerinin yakın bir düşünce olmadığını söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'e göre ABD faiz oranı artışları yakında gerçekleşmeyecek, ancak ABD merkez bankacıları enflasyon beklentileri sabit kalırsa harekete geçecek.

CNBC televizyonuna konuşan Mester, "Faiz oranlarını yükseltme düşüncesi hiç de yakın vadeli bir düşünce değil. Varlık alımlarıyla ilgili kararın geleceğini düşüneceğiz ve daha sonra bu kararların ardından ekonominin nerede olduğunu değerlendirmek için zamanımız olacak” dedi.

Mester, "Çünkü maksimum istihdam ve enflasyon olan % 2 ve üzeri hedeflerimize bir süre daha ulaşacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

Fed'in daralmaya başlamasını destekleyen Mester, enflasyon gelecek yıl beklendiği gibi düşmezse, politikanın tepki vermesi gerekebileceğini söyledi.

Bej Kitap: ABD'de ekonomik aktivite ılımlı hızda büyüdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)