Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlilik yaşanıyor. Dünkü faiz kararı öncesinde 23,49’a kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah 25,48’le rekor tazeledi.
Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 13.30 itibarıyla yüzde 2,88 artışla 25,5911'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 2,23 primle 27,8198'den, sterlin/TL de yüzde 0,6 yükselişle 31,9250'den satılıyor.
Dolar endeksi şu sıralarda yüzde 0,4 artışla 102,8 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,7 değer kaybıyla 1,0880 seviyesinde bulunuyor.
Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez Faiz artırımına gidebileceğine yönelik söylemlerin güçlenmesiyle dolar talebinin arttığını söyledi.
ABD Kongresi'ndeki sunumuna dün devam eden Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) genel olarak faiz oranlarını bu yıl yeniden ve belki 2 kez daha artırmanın uygun olacağı görüşünde olduğunu aktardı.
Öte yandan, dün para politikası kararlarını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,50'den yüzde 15'e çıkardı.
TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, "Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir." ifadesine yer verildi.
Bugün dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 101'in destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Dolar/TL paritesi temkinli seyrinin ardından sert yükseliş gösterdi. Dün gözler TCMB faiz oranı kararındaydı. Buna göre TCMB, faizleri %8,5'ten %15 seviyesine yükseltse de konsensüs beklenti olan %20'nin altında kaldı (İnfo Yatırım beklenti: %15). Karar metni incelendiğinde ise kademeli parasal sıkılaşma vurgusu dikkat çekerken verilen mesajlar piyasa tarafından olumlu karşılandı. Karar metninde ortodoks politikaya geçildiği sinyali de verildi. Karar sonrasında Dolar/TL paritesi 25 seviyesini aşarak rekor kırdı. Bugün ise TCMB Başkanı Erkan'ın bankalar ile bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor. ABD tarafında ise Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımlarına devam edeceğini ifade etmesi sonrasında Fed Başkanı Powell dün de Senato'ya sunum gerçekleştirdi ve şahin tonunu korudu.'denildi
JPMorgan: Doların hakimiyeti sürecek
Merkez Bankası faizi 650 baz puan artırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.