BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez'de ibre Başçı'dan yana----

Merkez'de ibre Başçı'dan yana

Merkez'de ibre Başçı'dan yana
05 Ocak 2011 - 10:58 www.finansgundem.com

2006'da başkanlığa atanan fakat dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e takılan Başçı, Bakan Babacan'ın da okuldan arkadaşı

MB'nin 18 Nisan'da boşalacak başkanlık koltuğu için ibre Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'yı gösteriyor. 2006'da başkanlığa atanan fakat dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e takılan Başçı, Bakan Babacan'ın da okuldan arkadaşı. Başçı, Babacan'a danışmanlık da yapmıştı
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın görev süresi 18 Nisan'da dolacak. Yılmaz'ın görev süresinin dolmasına daha aylar olmasına rağmen, bu göreve gelecek kişi şimdiden konuşulmaya başlandı. Merkez Bankası başkanlığı için, banka içinden başkan yardımcıları Erdem Başcı ve İbrahim Turhan'ın adı geçiyor. Başkanlık için banka dışından da isimler gündeme gelirken, bürokrasideki bu isimler, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, BDDK Başkan Yardımcısı Ahmet Şirin, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar oldu. Hükümetin, sürpriz yaparak özel sektörden finans sektöründe çalışan bir ismi de bu göreve getirebileceği konuşuluyor.
SEZER'E TAKILMIŞTI
Söz konusu isimler arasında adı en önce çıkan kişi ise Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı oldu. Başçı'nın adı, 2006 yılında önceki başkan Süreyya Serdengeçti'nin görev süresinin dolmasının ardından başkanlık için gündeme gelmiş, hatta kararnamesi Bakan Babacan tarafından Köşk'e çıkarılmıştı. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başçı'nın kararnamesini kabul etmeyerek iade etmişti.
SON ANA KADAR BEKLENECEK
MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da geçtiğimiz günlerde, yeni başkanın bir an önce açıklanmasını ve kendisiyle bir ay birlikte çalışmasını istemişti. Bu sırada gazeteciler de Yılmaz'ın yanında bulunan Başçı'ya işaret ederek, 'Zaten birlikte çalışıyor olabilir misiniz' esprisini yapmıştı. Bu espri Başçı'nın da tebessüm etmesine neden oldu. Ancak Başbakan Yardımcısı Babacan, hukuki olarak Türkiye'de yeni başkanın önceden açıklanamayacağını belirterek, 'Hukuken bu pozisyon boşalmadan oraya atama yapamıyoruz. Bunun için yasal düzenleme gerekir' dedi.
YILMAZ BAŞKAN OLMAZ
BAKAN Babacan yaş sınırı nedeniyle Yılmaz'ı tekrar atayamayacaklarını kaydederken, Yılmaz'ın ise bu göreve tekrar atanmak istemediği biliniyor. Görev süresinin dolmasını iple çektiği bilinen Yılmaz, bu özlemini, '19 Nisan sabahı saat 07.00'de kalkmayacağım, Blackberry'yi açıp, 'ABD piyasalarında ne olmuş' diye bakmayacağım' sözleriyle dile getirmişti.
BABACAN'LA ARKADAŞ
BAŞBAKAN Yardımcısı Babacan gibi TED Koleji mezunu olan Başçı'nın, Babacan'la arkadaş. Hatta Başçı, Bakan Babacan'a bir dönem danışmanlık dahi yapmıştı. Başçı'nın ailesi de Babacan'ın babası gibi Çıkrıkçılar Yokuşu'nda esnaf. 7 yıldır Başkan Yardımcısı olan Başçı'nın geçmişte atanamaması ve Babacan'la olan yakınlığı nedeniyle bu göreve en yakın isim olduğu konuşuluyor.
SORUN SIDIKA HANIM'IN TÜRBANI DEĞİLDİ
O DÖNEMDE başkanlık için vekalet de Başçı'ya verilirken, Başçı'nın kendisi gibi ekonomist olan ve bir ekonomik danışmanlık şirketi bulunan eşi Sıdıka Başçı da çok konuşulmuştu. Sıdıka Hanım'ın türbanlı oluşu tartışma konusu olurken, Başçı'nın kararnamesinin Köşk'ten dönmesi de türbana bağlanmıştı. Ancak Sezer, daha sonra yine eşi türbanlı olan Durmuş Yılmaz'ı bu göreve atayarak, 'türbana değil, liyakata baktığını' ortaya koymuştu.

Deniz ÇİÇEK - AKŞAM

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)