BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'nın 2 yönetmeliği yürürlüğe girdi----

Merkez Bankası'nın 2 yönetmeliği yürürlüğe girdi

Merkez Bankası'nın 2 yönetmeliği yürürlüğe girdi
30 Haziran 2014 - 07:54 www.finansgundem.com

Ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerinin faaliyetleri ve gözetimi hakkındaki yönetmelikler yürürlüğe girdi

Merkez Bankasının Ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerinin faaliyetleri ve gözetimi hakkındaki yönetmelikleri yürürlüğe girdi.
   
Merkez Bankası'nın "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri" ve "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Gözetimi" yönetmelikleri Resmi Gazetede yayımlandı.   

6493 sayılı Kanun uyarınca, ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerinin sorunsuz ve kesintisiz işlemesini teminen sistemlerin faaliyetlerine ve gözetimine ilişkin usul ve esasları belirlemek üzere gerekli düzenlemelerin yapılması hususlarında Merkez Bankası yetkilendirildi.
   
Bu çerçevede hazırlanan “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” ile “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Gözetimi Hakkında Yönetmelik” 28/6/2014 tarih ve 29044 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)