BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı----

Merkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı

Merkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı
12 Aralık 2017 - 09:30 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası enflasyon riskine karşı uyarıda bulundu

Rusya’da birkaç ay aradan sonra tüketici fiyatları artarken, yalnızca gıda fiyatları düşüşe geçti. Merkez Bankası, enflasyonun hızlanmasıyla ilgili risklere dikkati çekti. Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, Rusya Merkez Bankası’nın raporunda, 11 aylık enflasyon tablosu değerlendirildi ve "maaşların hızlı artmasından" şikayet edildi.

Rusya’da ekim ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,1 iken, kasımda yüzde 0,23’e yükseldi.

Enflasyona en büyük etkiyi, tüm malların üretimi için gerekli yakıtların fiyatını etkileyen petrol ve doğalgaz fiyatlarının yaptığı belirtiliyor.

Petrol fiyatının 60 doların üzerinde seyretmesi halinde, yakıt fiyatlarındaki artışın maliyetlere ciddi etkide bulunmaya başlayabileceği tahmin ediliyor.

Tarım sektöründe yakıt fiyatlarının maliyetlerde önemli derecede artışa yol açarken, bunun fiyatlara hissedilir düzeyde yansıması bekleniyor.

Merkez Bankası ayrıca, halkın reel maaşlarındaki artışın, mal ve hizmet üretimindeki verimlilikteki artışın üzerine çıkması halinde, enflasyonun beklenenden fazla olabileceği riskine işaret etti.

Uzmanlar, bazı gelişmiş ülkelerin ise, enflasyon artışını tutabilmek için, vatandaşlara daha fazla kaynak aktararak talebi canlı tutma yoluna gittiğine dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)