BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası Fed'den daha cesur!----

Merkez Bankası Fed'den daha cesur!

Merkez Bankası Fed'den daha cesur!
22 Haziran 2016 - 09:08 www.finansgundem.com

Merkez Bankası dün faiz gecelik borç verme faizini 0.50 puan düşürerek yüzde 9.50’den yüzde 9’a indirdi. Hürriyet ekonomi yazarı Uğur Gürses Merkez'in bu kararını ve faiz indiriminin nelere getireceğini kaleme aldı.

Amerikan Merkez Bankası (FED) bile yarınki 'Brexit' oylamasını hesaba katıp ciddiye alırken, olası bir 'Hayır' sonucundan en çok etkilenecekler arasında yer alan Türkiye'de Merkez Bankası'nın dolu-dizgin faiz indirimi yapması, potansiyel kırılganlık sularında ancak aşırı güvenli bir 'cesaretle' açıklanabilir.
MERKEZ Bankası mart ayında başladığı faiz indirimlerine dün de devam etti; gecelik borç verme faizini 0.50 puan düşürerek yüzde 9.50’den yüzde 9’a indirdi. Diğer kısa vadeli Faiz oranlarını ise değiştirmedi.

UĞUR GÜRSES'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • felı22 Haziran 2016 16:03

    kurda boyle olmaz bı seneye yakı aynı hatta enflasyon altında hıc bı onlem yok sonra nıye turıst gelmıyo ıhracat artmıyo rekabetcı kur saglanması gerekıyo.gecıyoooo.

  • kevno22 Haziran 2016 10:27

    sanki merkez bankası kendi hür iradesiyle karar alıyor, yarın bir gün bu faiz işi patlarsa bakalım kim sorumluluğu alacak, halk olarak bize patlayacağı kesinde...