Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council, küresel ekonominin %98'ini temsil eden toplam 134 ülkenin şu anda para birimlerinin dijital versiyonlarını araştırmakta olduklarını; neredeyse yarısının ileri bir aşamada ve Çin, Bahamalar ve Nijerya gibi öncü ülkelerin ise kullanımda bir artış görmeye başladıklarını bildirdi.
Atlantic Council tarafından yayınlanan bir araştırma, tüm G20 ülkelerinin şu anda merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC'ler) incelediğini ve toplamda 44 ülkenin bunları pilot olarak kullandığını gösterdi.
Atlantik Konseyi'nden Josh Lipsky ve Ananya Kumar, bu yıl en dikkat çekici gelişmelerden birinin, CBDC'leri halihazırda başlatmış olan üç ülke olan Bahamalar, Jamaika ve Nijerya'daki büyük artış olduğunu söyledi.
Yetkililere göre, dünyanın en büyük pilot programını yürüten Çin'de de e-CNY'nin kullanımı neredeyse dört kat artarak 7 trilyon yuan işlem hacmine ulaştı.
Lipsky, "CBDC'leri başlatan ülkelerde kullanımın düşük olduğuna ya da hiç olmadığına dair bir söylem vardı, ancak son aylarda gerçek bir alım gördük. Benim tahminim PBOC'nin (Çin Merkez Bankası) bundan bir yıl sonra tam lansmana yakın olacağı yönünde" dedi.
Rusya ve Çin’den ödeme sisteminde dijital para dönemi
SWIFT’ten yeni dijital para platformu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.