Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Altın Konseyi'ne (WGC) göre, 2022'de rekor kıran bir yılın ardından, 2023'ün başında merkez bankaları altınla yakından ilgilenmeye devam ediyor. WGC, ocak ayında merkez bankalarının aylık %16 artışla 31 ton altın satın aldığını açıkladı. En büyük alıcılardan olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk ayında 23 ton altın alarak toplam altın rezervini 565 tona çıkardı.
WGC kıdemli analisti Krishan Gopaul, "Bu aynı zamanda, arka arkaya son on aydır net alımların gerçekleştiği bildirilen 20-60 ton aralığındaydı" diye yazdı.
Satın almaların çoğu üç merkez bankası tarafından yapıldı ve bunlar yeni oyuncular değiller: Türkiye, Çin ve Kazakistan. Türkiye 2022'de en büyük resmi altın alıcısıydı ve Çin'in geçen yılın sonuna doğru altın alımlarını agresif bir şekilde artırdığı biliniyor.
Çin, kasım ve aralık aylarında bildirilen 62 tona ek olarak ocak ayında 15 ton altın satın aldı. Bu, Çin'in toplam altın rezervlerini 2.025 tona çıkardı.
Kazakistan merkez bankası 4 ton altın ekleyerek toplam rezervlerini 356 tona çıkardı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) benzersiz bir iki ton altın ilavesine sahipti. Ancak WGC, artışın Hırvatistan'ın para birliğine katılmasından kaynaklandığını ve bunun da yeni bir üye ülkenin daha büyük rezerv varlıkları transferinin bir parçası olarak ECB'ye bir miktar altın transfer etmesini gerektirdiğini kaydetti.
Hangi ülkede ne kadar altın var? Dünya altın rezervleri
Merkez Bankası'nın altın rezervindeki artışın detayları
Merkez Bankası'nın altın rekoru
Sermaye kontrolü demek bir ülkenin ekonomik olarak bitmesi sonsuza kadar yok olması demektir piyasaya sürekli müdahele ve güvenin olmadığı yere yatırımın yatırımcının gelmesi mümkün degildir
Topladıkları altınları ülkeye gelen bütün Yatırımları ülkedeki kaynakların hemen hepsini heba edip boşa harcayarak dövizi baskılayıp tutmak için kullanıyor yaptığı onca yanlışın üzerine yenisini ekleyerek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.