BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Ankara'dan çıkıyor!----

Merkez Ankara'dan çıkıyor!

Merkez Ankara'dan çıkıyor!
18 Şubat 2013 - 07:45 www.finansgundem.com

Sıkı para uygulamalarıyla reel ekonomiye uzak kararlar veren Merkez Bankası sonunda sahaya iniyor

Piyasalara uzak kararları ve sıkı para politikası nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken Merkez Bankası nihayet reel ekonomiyi anlamak için sahaya inme kararı aldı. Sabah'ın haberine göre, Merkez Bankası'nın 21 ildeki şube müdürlükleri iş dünyasının nabzını tutacak. Bürokratlar, bulundukları bölgelerdeki sanayi bölgelerini, büyük firmaları ziyaret ederek sıkıntılarını, taleplerini birinci ağızdan dinleyecek. Ardından da iş dünyasının nabız raporu Ankara'ya iletilecek.
AMERİKAN MODELİ
Amerika'da olduğu gibi reel sektörle iç içe çalışarak faiz politikalarını daha gerçekçi verilere dayandırma kararı aldı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da, 21 şube müdürüne gerekli talimatı verdi. Şube müdürleri reel sektörün nabzını tutmak için çalışmalara başladı. Merkez Bankası'nın, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van'da şubeleri bulunuyor. Reel kesim ile yapılacak görüşmeler raporlaştırılacak. Böylece ABD'deki gibi güven endeksi daha rahat ölçülecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)