Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği’nde gündem yine Türkiye. Ancak bu kez iki başkent karşı karşıya geldi. Almanya Başbakanı Angele Merkel, Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını hiç bir zaman uygun görmediğini belirtti, yerel seçimlerden sonra yaşanan güncel olayların da Türkiye’nin üyeliğini olası hale getirmediğini iddia etti. Merkel, Birliğe istemediği Türkiye için ayrıca ‘ortak çıkarları’ gündeme getirerek, “Ben her zaman bizim için önemli olan bu ülke ile özel ilişkiden söz ettim” dedi.
Merkel’in soğuk rüzgarlar estiren sözlerine ‘sıcak’ karşılık Belçika’dan geldi. Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi’nin 10. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Belçika Federal Parlamento binasında düzenlenen panelde konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Françoise Schepmans, Şansölye Merkel’in aksine AB ile Türkiye arasındaki soğukluğun acilen sona ermesi ve AB’nin Türkiye’ye üyelik statüsü vermesi gerektiğini söyledi.
Belçika Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Didier Reynders de Schepmans’a destek verdi. Reynders, AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, bunu sığınmacı krizi ve NATO bünyesinde çok net görüldüğünü, bizzat kınadığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında normalleşme süreciyle birlikte AB ile Türkiye arasında yakın işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye ile Belçika arasındaki ikili ilişkilere de değinen Dışişleri Bakanı, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde daha ileriye gitmek istediklerini, Belçika’ya daha fazla Türk yatırımcı beklediklerini söyledi.
Federal Meclis Başkan Yardımcısı Françoise Schepmans’ın ev sahipliğinde, moderatörlüğünü Euro Academic Başkanı Mustafa Ulusoy’un yaptığı panelde Brüksel Üniversitesi öğrencilerini temsilen hukuk fakültesi öğrencisi ve Liberal Öğrenciler Birliği Başkanı Laura Hidalgo ve Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Belçika Başkanı Hayri Apaydın konuşmacı olarak katıldı.
Panelde iş dünyası adına konuşan MUSİAD Belçika Başkanı Hayri Apaydın ise, Türk işadamlarının yaşadığı vize sorunlarına dikkat çekti.
REYNDERS: TÜRKİYE İLE ARAMIZDA GÜÇLÜ BİR STRATEJİK ORTAKLIK VAR
Panel sonrası DHA’ya konuşan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders “Bu programa katılmak beni memnun etti, ikili ilişkilerin önemi büyüktür. Bildiğiniz gibi Türkiye ziyaretinden yeni geldim. Türkiye ile Belçika arasında yıllardır güçlü bir stratejik ortaklık var, son günlerde AB ile Türkiye arasında bir durgunluk var fakat bunun da zamanla aşılacağına inanıyorum” dedi.
ULUSOY: VİZE VE DİĞER SORUNLARIN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ
Panel sonrası DHA’ya konuşan EASC Başkanı Mustafa Ulusoy ise şunları söyledi: “Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders toplantımıza katılarak, onur konuğumuz oldu. Belçika ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerden söz etti. Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlanması konusunu desteklediğini ve bunun altını çizdi. Ekonomik ve siyasi anlamda ilişkilerin genişletilmesini istediklerini ve buna dair Belçika’nın projeler hazırlandığını söyledi. Biz de Euro Academic olarak aynı fikirleri benimsiyor ve destekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde vize sorunu ve diğer sorunların aşılacağına inanıyoruz. Türkiye’nin, AB üyelik sürecinde desteklenmesi gerekmektedir. Belçika ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi iki ülkenin de yararınadır. Uygulanan vize engellerinin kaldırılması gerekmektedir ve AB ile Türkiye arasındaki AB fonlarının kullanılmaya devam edilmesi gerekir.”
Merkel: Türkiye ile ortak noktalar var
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.