BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel şimdi ne yapacak?----

Merkel şimdi ne yapacak?

Merkel şimdi ne yapacak?
04 Kasım 2013 - 06:51 www.finansgundem.com

Almanya'da 22 Eylül'deki genel seçimlerin ardından CDU Genel Başkanı Merkel ile SPD Genel Başkanı Gabriel'den uzlaşma sinyali geldi

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan genel seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerine geçen Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderlerinden uzlaşma sinyalleri geldi.
Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, partisinin Mecklenburg-Vorpommern eyalet teşkilatının Greifswald kentinde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmelerinin Birlik Partileri ile SPD arasında asgari ücret konusunda yaşanan görüş ayrıklarından dolayı başarısızlığa uğramayacağını belirtti.
Asgari ücret konusunda uzlaşmacı bir tutum sergilemeleri gerektiğine vurgu yapan Merkel, bu konuda gerçekçi olduklarını kaydetti.
Almanya'da çalışanların oranının yüksek olmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Merkel, ancak tam gün çalışmalarına rağmen 350 bin kişinin devlet yardımına ihtiyaç duyduğunun da unutulmaması gerektiğini söyledi.
''Bu 350 bin fazla. Bundan dolayı asgari ücret konusunda konuşuyoruz'' diyen Merkel, asgari ücret uygulamsı konusunda mevcut iş yerlerinin tehlikeye atılmaması uyarısında bulundu.
Hedeflerinin Avrupa'yı borç ve ekonomik krizden güçlü bir şekilde çıkarılması olduğunu vurgulayan Merkel, Avrupa ve mali politikalarının yanı sıra vergilerin yükseltilmesi konularında ise uzlaşmacı bir tutum sergilemedi.
Ülke genelinde tüm sektörlerdeki çalışanlar için yasal olarak saatte 8,50 avro asgari ücret talep eden SPD Genel Başkanı Gabriel de başkent Berlin'de yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmelerinde uzlaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi.
Merkel'in SPD parti programının tümünü imzalayacağı yönündeki düşüncenin hayal olduğunu belirten Gabriel, SPD gibi bir partinin ''ya hep, ya da hiç'' şeklinde bir tavır sergilemesini yanlış bulduğunu kaydetti.
Gabriel, çalışanlar için ülke genelinde yasal asgari ücretin 8,50 avro konusunda anlaşmamaları durumunda koalisyon sözleşmesinin yapılamayacağını da ifade etti.
SPD'nin doğu ve batı eyaletlerde emeklilik ücretinin dengelenmesi, çifte vatandaşlık, altyapı için kaynak ayrılması, kadın ve erkek eşitliği ile eşcinseller arasındaki evliliklerin normal evliliklerle eşit tutulması gibi hedefleri olduğunu vurgulayan Gabriel, Birlik Partileri ile yapılan pazarlıkta bu konuların bazılarında iyileştirme istedi.
İki taraf arasındaki koalisyon görüşmelerinin bu ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor. SPD, ardından yapılacak koalisyon sözleşmesini 470 bin üyesine mektupla oy kullanma yöntemi ile oylatacak.
Oy kullanma işleminin 6 Aralık'ta başlayacağı ve 12 Aralık'ta sona ereceği belirtilirken, oyların sayılacağı 14-15 Aralık tarihlerinde de SPD'nin Birlik Partileri ile hükümet kurup kurmayacağının açıklanacağı kaydedildi.
Oylama, üyelerin en az yüzde 20'sinin katılması durumunda geçerli olacak.
Taraflar, yıl başından önce Başbakan Merkel öncülüğünde bir hükümet kurmayı hedefliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)