BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkel: Euro ayakta kalamaz----

Merkel: Euro ayakta kalamaz

Merkel: Euro ayakta kalamaz
17 Mayıs 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

Almanya Şansölyesi Merkel, ayakta kalabilmek için euronun daha yakın bir ekonomik koordinasyon içerisinde çalışmasının gerektiğini söyledi

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın şansölyesi Angela Merkel, Avrupa Birliği ülkeleri, bireyselliklerinin bir kısmın kenara bırakmaz ve daha yakın bütçe ve ekonomik işbirliği için çalışmazsa euronun dağılma riskinin olduğuu söyledi.
Ulusal ekonomi politikalarının nasıl koordine edildiği, ne kadar yatırım yapılacağı, istihdam maliyetlerinin neler olduğu ve koordine edilmesi gereken diğer konuların görüşülmesinin gerektiğinin altını çizen Merkel, Alman WDR televizyonuna yaptığı konuşmasında, "Diğer türlü, ortak bir para birliği olmaz" dedi.
Merkel, bir ülkenin toplam harcama/GSYH oranının yüzde 3.5, bir başkasının yüzde 0.1 olduğunu gösteren çalışmayı hatırlatarak, "Bu 20 yıl daha devam ederse, euroyu birlikte tutmamız mümkün olmaz" yorumunda bulundu.
Alman Şansölyesi, bu sorunların yanıtının yalnızca mali politikalarla sınırlı olmayan, ekonomik politikalarını da kapsayan daha fazla işbirliği" olduğunu savundu.
Alman liderin açıklamaları, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin kilit siyasi lideri olan Merkel'den gelen en güçlü ifadeler olarak görüldü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)