BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurlardan 1000 TL ek zam talebi----

Memurlardan 1000 TL ek zam talebi

Memurlardan 1000 TL ek zam talebi
21 Kasım 2021 - 13:15 www.finansgundem.com

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 5. Dönem Toplu Sözleşmesiyle memur ve memur emeklilerinin maaşlarına geçen yıl yüzde 4+4, bu yıl ise yüzde 3+3 zam yapıldığını anımsattı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun karar verdiği bu sözleşmeyle memur ve memur emeklilerin maddi kayıplara uğradığını ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:

Bu dönemde TÜİK'in belirlediği yıllık enflasyon ortalama yüzde 14,6 olsa da çeşitli mal ve hizmetler yaklaşık yüzde 28, ulaştırma yüzde 21, gıda yüzde 20, ev eşyası yüzde 18, sağlık harcamaları yüzde 16 oranında zamlandı. Memur maaşları yıllık ortalama 463 lira artarken, aynı dönemde dört kişilik ailenin insanca yaşamak için vazgeçemeyeceği zorunlu harcamaları 965 lira yükseldi. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalıyor. Aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyüyor.

"MAAŞLAR ERİDİ"

Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkilerini dar ve sabit gelirlilerin yaşadığını dile getiren Kahveci, şunları kaydetti:

6. Dönem Toplu Sözleşmesiyle memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Gerek açıklanan resmi enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında memur maaşlarının eridiği ve yapılan artışların yetersiz kaldığı açık. Son dönemde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir.

RANDEVU İPTAL EDİLDİ

Kahveci, 6. Dönem Toplu Sözleşmesindeki refah payı taleplerinde ısrarlı olduklarını belirterek, "Artan milli gelirin adil bir biçimde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için mutlaka kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyonun üzerinde artış yapılmalı. Bunun için yapılması gereken her yıl oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah payı verilmesidir." dedi.

Çalışma hayatında çözüm bekleyen en önemli başlıkları "Memur Paketi" adıyla kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Kahveci, şöyle devam etti:

Bu pakette yer verdiğimiz sorunlar çözüldüğünde çalışma hayatında ciddi rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan başta ek zam ve refah payı olmak üzere patenti bize ait olan 'Memur Paketi'mizin içinde yer alan bütün konuları görüşmek ve aktarmak üzere randevu talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde tüm bunları kendilerine kapsamlı bir dosya ile sunacağız.

Memur zammı netleşiyor! Kalem kalem hesaplama...

Son yılların en popüler mesleği: Maaşları 150 bin sterlin!

İşsizlik maaşı başvurularında düşüş 6. haftasında

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.21 Kasım 2021 17:02

    KUZU ETİ/BIFTEK YÜKSELEBİLECEĞİ KADAR 139,95 TL YE YÜKSELDİ YARIN KUZU ETİ FİYATLARI ENFLASYON SEPETİNDE AĞIRLIĞI DÜŞÜRÜLÜR İSE KUZU ETİ BU FIYATTAN DAHA YÜKSEĞE BIR KAÇ AY COK AZ YÜKSELECEĞİNDEN ACIKLANACAK ENFLASYONUN DÜŞÜK ÇIKMASINA NEDEN OLUR KUZU ETİ 100 TL ALTINDA İKEN ENFLASYON SEPETİNDEKİ AĞIRLIĞI YÜKSELTİLSE İDİ SON AÇIKLANAN TÜFE ORANLARI EN AZ %35-40 CİVARI OLURDU

  • Erol g.21 Kasım 2021 14:26

    PARAMIZ DÖVİZ KURLARU KARSISINDA SON 3 YILDA YARIDAN FAZLA DEĞER KAYBETTİ BIR SEYİN DEGERİ YARI YARIYA DEGER KAYBEDER ISE ÖRNEĞİN 1000 TL DÖVİZ SEPETİ KARŞISINDA YARIYARIYA %50 DEGER KAYBEDIP 500 TL YE İNDİ ISE %50 ARTIŞ YAPILIRSA 750 TL EDER HALBUKİ 500 TL 1000 TL YE ULAŞMASİ İÇİN %100 ZAM YAPILMASI GEREKİRDİ YANİ EMEKLİ MAAŞLARIMIZ SON 3 YILDA %25 DEN FAZLA DEĞER KAYBETMIŞTİR

  • Erol g.21 Kasım 2021 14:13

    FİYATI EN FAZLA YÜKSELEN AYÇİÇEĞİ KUZU ETİ LİMON TUZU GİBİ ÜRÜNLERİN ENFLASYON SEPETİNDEKİ AĞIRLIĞI DÜŞÜK OLUNCA AÇIKLANAN ENFLASYON ORANLARI DA DÜŞÜK ÇIKIYOR TOKİNİN SATACAĞI KONUTLARIN TAKSİLERİTLERİ YENİ KİRALANACAK KONUTLARIN FİYATINDAN DAHA DÜŞÜK AMA SATIŞ ADEDİ AZ OLUNCA YİNE SATILIK/KİRALIK KONUT FIYATLARI DÜŞÜKMÜŞ GİBİ ALGI YARATILIYOR HALBUKİ TOKİ KONUTLARI KIRAYA VERİLSE 2-3 KAT VERİLSE MÜŞTERİ BULUR

  • Vatandaş21 Kasım 2021 13:32

    Yıllardır bir kere istediğinizi alamadınız, ne verdilerse onu kabul ettiniz, yine aynısı olacak, kimseyi kandırmayın....