Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İş Bankası'nın 100. yılı kapsamında hazırlanan "Memleketin İktisadi Binası Türkiye İş Bankası" adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Mimar Seda Özen Bilgili tarafından hazırlanan eser, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi BlackBox'ta tanıtıldı.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bilgili, İş Bankası'nın arşivinden yararlanarak Türkiye'nin mimari gelişim serüvenini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Bilgili, eserin hazırlık sürecinde 70'e yakın binayı incelediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Önceliği genel müdürlük binalarımızın tarihçesine verdik. Bunları anlatırken Türkiye'nin imar planlarının dönüşümünü inceledik. Türkiye'nin tarihi, imar ve şehircilik tarihiyle koşut bir şekilde izleyebildiğimiz bir süreci oldu. Değişen mimari üsluplar var. İş Bankası hep önemli mimarlarla çalışmış ve iz bırakan yapılar inşa ettirmiş. Daha sonra 1950'li yıllarda bankanın kendi inşaat ve emlak müdürlüğü, bankaya özgü bir mimari dil yaratıyor. Çünkü artık tek bir mimarın elinden çıkabilecek bir yapıdan bütün Türkiye'ye hakim bir yapıya dönüşüyor ve Türkiye'nin her yerinde şube inşa ediliyor."
"Türkiye'nin mimarlık dönüşümünü görebiliyoruz"
Bankanın kendi mimarları tarafından tasarlanan yapıların da Türkiye'nin en nitelikli mimari örnekleri arasında yer aldığına işaret eden Bilgili, "Herhangi bir kurumun kendi içinden çıkan insanlarla bu kadar önemli eserleri ortaya çıkarması az bulunur bir şey. Bir mimar olarak da takdir etmek istiyorum. İş Bankasının genel müdürlük binaları üzerinden, bir yandan Türkiye'nin ve bir yandan da dünyanın mimarlık dönüşümünü görebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Seda Özen Bilgili, insanların nitelikli mimari yapıları görmesinin ve gezmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, İş Bankasının sahip olduğu nitelikli mimari yapıların, kültür sanat faaliyetlerinin merkezi olmasını da çok kıymetli bulduğunu söyledi.
Bankaların iç mimarisinin de Mustafa Kemal Atatürk'ün yönlendirmesiyle açılan mobilya fabrikası sayesinde yapıldığını vurgulayan Bilgili, "İş Bankasının birçok önemli şubesinin iç mekanını da bu mobilya fabrikası yapıyor. Bunu yapan kişi de Selahattin Refik. Atatürk'ün Türkiye'de iç mimarlığı ve dekorasyonu başlatan kişi olduğunu da belgeleriyle ortaya koymuş olduk." diye konuştu.
Çok sayıda sanatsever ve davetlinin katıldığı tanıtım etkinliğinde, İş Bankası Resim Heykel Müzesi Müdürü Ayşe Canan Atlığ da konuşma yaptı.
İş Bankası'nın 2025 zam oranı belli oldu
İş Bankası’ndan ilave ana sermaye niteliğinde 500 milyon dolarlık Eurotahvil ihracı
İş Bankası'ndan tahvil ihracı: Yabancı bankalar yetkilendirildi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.