Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’den ABD’ye sığınma amacıyla Meksika rotasını kullananların sayısı ciddi şekilde yükseldi.
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin (CBP) paylaştığı verilere göre, Ocak 2021 ile Ağustos 2024 arasında 55 bin 808 Türk vatandaşı yasadışı yollarla Meksika ve Kanada sınırlarından ABD’ye girmeye çalışırken yakalandı. Yakalananların çoğu, yasalar gereği gözaltına alındıktan sonra Arizona ve Teksas’taki göçmen tutukevlerine yerleştiriliyor.
15 BİN TÜRK VATANDAŞI TUTUKEVLERİNDE
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'nin (ICE) verilerine göre, şu an ABD'de tutukevlerinde bulunan Türkiye vatandaşı sayısı 15 bin 151’i geçmiş durumda. Bu tutukevleri resmi olarak “göçmen kampları” olarak adlandırılsa da, burada kalanlar bu yerleri cezaevi olarak nitelendiriyor.
NTV'nin haberine göre; Tutuklu kalan Türkler, ABD’ye iltica talebinde bulunmak için mahkemeye çıkıyorlar. Mahkemelerden olumlu yanıt alanlar, sponsor bulunması durumunda birkaç ay içinde serbest bırakılabiliyor. Ancak iltica talepleri reddedilenler Türkiye’ye sınır dışı ediliyor.
MADDİ ZORLUKLAR VE KAÇIŞ PLANLARI
Sosyal medya üzerinden deneyimlerini paylaşan bazı Türk vatandaşları, bu yolculuk için Türkiye’de kredi çektiklerini ve bu borçları geri ödeme planları olmadığını ifade ediyor. Yaşadıkları zorlukları ve göçmen tutukevlerindeki durumlarını anlatarak, ABD’de kalıcı olabilmek için mücadele ettiklerini belirtiyorlar.
SINIR GÜVENLİĞİNDEN ARTAN TEDBİRLER
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nde uzun yıllar görev yapan eski sınır devriye müdürü Victor M. Manjarrez Jr., Meksika sınırında alınan yeni tedbirler sayesinde kaçak geçişlerin genel olarak azaldığını ifade ediyor. Ancak Türkiye’den gelenlerin ABD’ye kaçma girişimlerinin son yıllarda sabit bir düzeyde kaldığını ve bu eğilimin devam ettiğini vurguluyor.
İLTİCA SÜRECİ VE ZORLUKLAR
ABD’ye yasadışı yollarla giriş yapan Türkiye vatandaşları için süreç oldukça zorlu ve belirsizliklerle dolu. Yakalananlar önce tutukevlerine gönderiliyor ve burada aylarca kalabiliyorlar. İltica taleplerinin kabul edilmesi durumunda serbest kalma şansları bulunsa da, reddedilenler için sınır dışı edilme riski her zaman mevcut.
Miçotakis'ten göçmen çıkışı: Zeytinleri kim toplayacak?
İlk göçmen grubunu Arnavutluk'a İtalya göndermeye başladı
Hollanda'da göçmen krizi: Olağanüstü hal kapıda!
ABD’ye gitmek isteyen Türkler için Meksika rotası cazip olsa da, sınırda alınan güvenlik tedbirleri ve tutukevlerindeki zorlu koşullar bu yolculuğun ne kadar riskli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.