BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeksika üzerinden ABD’ye kaçak Türk akını: 15 bini tutuklandı!----

Meksika üzerinden ABD’ye kaçak Türk akını: 15 bini tutuklandı!

Meksika üzerinden ABD’ye kaçak Türk akını: 15 bini tutuklandı!
23 Ekim 2024 - 15:48 www.finansgundem.com

ABD’ye iltica etmek amacıyla Meksika sınırından kaçak yollarla geçmeye çalışan Türkiye vatandaşlarının sayısı hızla artıyor. Verilere göre, 55 binden fazla Türk vatandaşı yakalanırken, 15 bini aşkın kişi de ABD'deki tutukevlerinde gözaltında tutuluyor.


Türkiye’den ABD’ye sığınma amacıyla Meksika rotasını kullananların sayısı ciddi şekilde yükseldi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin (CBP) paylaştığı verilere göre, Ocak 2021 ile Ağustos 2024 arasında 55 bin 808 Türk vatandaşı yasadışı yollarla Meksika ve Kanada sınırlarından ABD’ye girmeye çalışırken yakalandı. Yakalananların çoğu, yasalar gereği gözaltına alındıktan sonra Arizona ve Teksas’taki göçmen tutukevlerine yerleştiriliyor.

15 BİN TÜRK VATANDAŞI TUTUKEVLERİNDE

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'nin (ICE) verilerine göre, şu an ABD'de tutukevlerinde bulunan Türkiye vatandaşı sayısı 15 bin 151’i geçmiş durumda. Bu tutukevleri resmi olarak “göçmen kampları” olarak adlandırılsa da, burada kalanlar bu yerleri cezaevi olarak nitelendiriyor.

NTV'nin haberine göre; Tutuklu kalan Türkler, ABD’ye iltica talebinde bulunmak için mahkemeye çıkıyorlar. Mahkemelerden olumlu yanıt alanlar, sponsor bulunması durumunda birkaç ay içinde serbest bırakılabiliyor. Ancak iltica talepleri reddedilenler Türkiye’ye sınır dışı ediliyor.

MADDİ ZORLUKLAR VE KAÇIŞ PLANLARI

Sosyal medya üzerinden deneyimlerini paylaşan bazı Türk vatandaşları, bu yolculuk için Türkiye’de kredi çektiklerini ve bu borçları geri ödeme planları olmadığını ifade ediyor. Yaşadıkları zorlukları ve göçmen tutukevlerindeki durumlarını anlatarak, ABD’de kalıcı olabilmek için mücadele ettiklerini belirtiyorlar.

SINIR GÜVENLİĞİNDEN ARTAN TEDBİRLER

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nde uzun yıllar görev yapan eski sınır devriye müdürü Victor M. Manjarrez Jr., Meksika sınırında alınan yeni tedbirler sayesinde kaçak geçişlerin genel olarak azaldığını ifade ediyor. Ancak Türkiye’den gelenlerin ABD’ye kaçma girişimlerinin son yıllarda sabit bir düzeyde kaldığını ve bu eğilimin devam ettiğini vurguluyor.

İLTİCA SÜRECİ VE ZORLUKLAR

ABD’ye yasadışı yollarla giriş yapan Türkiye vatandaşları için süreç oldukça zorlu ve belirsizliklerle dolu. Yakalananlar önce tutukevlerine gönderiliyor ve burada aylarca kalabiliyorlar. İltica taleplerinin kabul edilmesi durumunda serbest kalma şansları bulunsa da, reddedilenler için sınır dışı edilme riski her zaman mevcut.

Miçotakis'ten göçmen çıkışı: Zeytinleri kim toplayacak?Miçotakis'ten göçmen çıkışı: Zeytinleri kim toplayacak?

 

İlk göçmen grubunu Arnavutluk'a İtalya göndermeye başladıİlk göçmen grubunu Arnavutluk'a İtalya göndermeye başladı

 

Hollanda'da göçmen krizi: Olağanüstü hal kapıda!Hollanda'da göçmen krizi: Olağanüstü hal kapıda!

 

ABD’ye gitmek isteyen Türkler için Meksika rotası cazip olsa da, sınırda alınan güvenlik tedbirleri ve tutukevlerindeki zorlu koşullar bu yolculuğun ne kadar riskli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)