Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mehmetçik Vakfı tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat Emine Gün'ün, vakfın internet sitesi üzerinden Özalkan adına yaptığı 18 bin lira bağışın kabul edilmediği belirtildi.
Mehmetçik Vakfının internet sitesindeki açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, "Utandıran davada avukat da harekete geçti. Mehmetçik Vakfına bağış yaptı" şeklinde haberler yer aldığı ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan adına, 2009'da karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından vakfın internet sayfası üzerinden, kredi kartından 12 Şubat'ta saat 13.48'de, şehidimiz adına vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin liranın, Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir."
Afrin şehidi Musa Özalkan
avukatlık hep sahte rapor. yalan dolan mesleği. işinin hakkını veren dürüst çok az avukat var. avukatların yalancılığı ikiyüzlülüğü yüzünden hukuk yok..
Buradaki avukat ve alacaklı yanlısı yorumları esefle okuyorum şehidimizin kırkı çıkmamış hemen haciz koymuş bi aileyle görüşür önce içinde vicdan olan olmadımı bir tsk mensubu olarak biz para toplar öderiz .
Dinimize göre şehit ama ahirete kul hakkı ile gidiyor veya gitmiş olacakti 109 bin az para değil. Avukat işini yapmış
Adamı linç etmeyiniz. Hizmetinin karşılığını almayacak mı? Diğer hacizler iyi de bu kötü mü? Doğru olan, haciz kararının devlet gibi güçlü bir kurum veya kuruluş tarafından borcun ödenmesi suretiyle kaldırılması idi. Ama borç ödenmeli. Ayrıca avukat nereden bilsin askerin şehit olduğunu veya göreve gittiğini? Linç etmeyin, insaflı olun. Adam zaten olanlardan tedirgin olmuş ki 18000 bağış yapmış. 18000 kafadan atma bir tutar olmamalı, muhtemelen sürecin maliyeti budur.
Şehit/gazi maaşlarına haciz yapılamaz/uygulanamaz
Vicdanen kulağa çoook yanlış geldiği gerçek olsa da olaya bir de alacaklı tarafından bakmak lazım. Alacaklı olanın mağdur olması da hakkaniyete sığmaz ki aynı zamanda gerçekten muhtaç / ihtiyaç sahibi olma durumu da söz konusu. Alacaklı için ekmek, ilaç derdi vs. de olabilir. Bu durumda Devlet ve Mehmetçik Vakfının gibi kurumların şehit / gazi borcunu üstlenmesi gibi bir çözüm olmalı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.