BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMeclis'te sigorta tartışması ----

Meclis'te sigorta tartışması

Meclis'te sigorta tartışması
07 Ocak 2011 - 08:20 www.finansgundem.com

“Torba Tasarı”nın görüşüldüğü Meclis Komisyonununda trafik kazaları masraflarının sigorta şirketlerinden tahsili edilmesi yüzünden sert tartışma çıktı

Tasarının trafik kazaları nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunun ödediği hastane masraflarının sigorta şirketlerinden tahsilini öngören maddesi üzerinde de tartışma yaşandı.
MHP ve CHP'li bazı milletvekilleri, maddenin seçik olmadığını belirterek, devletin zarara uğrayıp uğramadığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e sordular. Bu sırada tartışmalar yaşandı.
Söz verilen sigorta şirketi temsilcisi, maddenin kabul edilmesi durumunda şirketlerin sigorta yapmaktan vazgeçeceklerini ileri sürdü.
Bazı milletvekillerinin sigorta konusunda sorunlar yaşanacağını belirtmeleri üzerine söz alan Dinçer, “Birdenbire sigorta şirketlerinin yanına geçen arkadaşlarıma soruyorum” şeklindeki ifadeleri tepkilere neden oldu.
CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, sözleri “esefle” karşıladığını belirterek, Dinçer'in özür dilemesini istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ifadelerin Bakan'a yakışmadığını belirterek, “Sayın Bakan sert cevaplar veriyor. Bu da arkadaşların üslubunun sertleşmesine neden oluyor. Bir milletvekilini tehdit ediyor, başka bir milletvekiline 'siz sigorta şirketlerinin adamısınız' diyor. Üslubunu denetlemesi lazım. Sayın Bakan'a yakıştıramıyorum” dedi.
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin da sinirlenerek bir yere varılamayacağını söyledi. Kaplan'ın da azarlandığı için toplantıdan ayrıldığına işaret eden Ergin'in, “Can güvenliğimiz için 'bizi sigorta şirketlerine sigortalattırın' demek zorunda kalacağız” sözleri, gülüşmelere neden oldu.
Bu sözler üzerine yumuşayan ortamda süren görüşmelerde söz konusu düzenleme kabul edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)