Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TBMM Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri gergin başladı. CHP milletvekilleri, laiklik ile ilgili açıklamaları nedeniyle Meclis Başkanı Kahraman'ı protesto etti ve Genel Kurul'u terk etti. CHP'liler 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı attılar. CHP milletvekilleri oylamaya geri dönecek.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasaya değişikliğinin ikinci tur oylamasının yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, 19 Mayıs 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıktan sonra grup başkanvekillerine söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı Kahraman'a 'laiklik' ile ilgili sözlerinden dolayı "Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Böyle bir tabloda dokunulmazlıkların konuşulacağı ortamda laikliğe aykırı sözlerle ilgili sizinle ilgili fezleke gelmemiştir. Böyle bir toplantıyı yönetme durumunuz olmadığını yüksek sesle belirtmek istiyorum. Bu sözün ne anlama geldiğini kamuoyu vicdanının tatmin edici şekilde açıklamanız gerekir" dedi.
Kahraman: Sözlerim doğrudur
Meclis Başkanı Kahraman, 'laiklik' sözlerine ilişkin daha önce açıklama yaptığını belirterek "Buna ait açıklamam toplantıdan iki gün sonra tarafımdan yapıldı. Anayasayı gayet iyi bile bir kişiyim. Hiçbir kavram tarifsiz olmaz. Belki atfettirenler yanlış atfettirdi. Sözlerim doğrudur" ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP'li milletvekilleri Kahraman'a tepki gösterdi. CHP'li Gök, "Sözlerim doğrudur derken biz ne anlamalıyız" derken CHP'liler Genel Kurul'da 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atarak salonu terk etti.
Öte yandan CHP milletvekili Özgür Özel, Reuters'a yaptığı açıklamada oylamaya geri döneceklerini söyledi.
330 'evet' gerekiyor
Kahraman'ın başkanlığında toplanan Genel Kurulda, teklifin 2 maddesi ve tümü üzerinde gizli oylama yapılacak.
Kabul edilmesi için teklifin iki maddesinin ve teklifin tümünün en az 330 'evet' oyu alması gerekecek.
Eğer ikinci tur oylamada 367’nin üzerinde oy çıkarsa teklif referanduma gitmeyecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girecek. Milletvekillerinin oyları 367’nin altında kalırsa anayasa değişikliği için referandum yolu görünecek.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.