BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis 'faiz lobisi'ni inceleyecek----

Meclis 'faiz lobisi'ni inceleyecek

Meclis 'faiz lobisi'ni inceleyecek
13 Haziran 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

'Faiz lobisi'ne yönelik iddiaların araştırılması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması istendi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "faiz lobisi"ne yönelik iddiaların araştırılması, söz konusu lobinin kimlerden oluştuğu, şimdiye kadar hangi eylemlerde bulunduklarını masaya yatırmak üzere Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, "Başbakan ve kurmaylarının ‘faiz lobisine' yönelik iddialarının araştırılması, söz konusu lobinin kimlerden oluştuğunun, şimdiye kadar hangi eylemlerde bulunduklarının, bugüne kadarki edinimlerinin tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması" gerekçesiyle Meclis araştırması açılması talep edildi.
Gerekçe
Önergenin gerekçesinde, üretim yerine yabancı sermaye kaynaklı sıcak para girişine bağlanan Türkiye ekonomisinde cari açığın yükselmesi, borsanın düşmesi gibi durumların iktidar partisi mensupları tarafından kim oldukları, nasıl bir yöntem izledikleri bilinmeyen "faiz lobisi"ne mal edildiği ifade edildi.
Gerekçede, ekonomik göstergelerin iyi olduğu dönemlerde Türkiye'yi "güvenli liman", "sağlam, güçlü ekonomi", "dünyanın tercih ettiği ülke" olarak tesis ettiklerini ifade ederek başarıyı üstlenen Başbakan ve kurmaylarının, tersi durumlarda ise başarısızlığın "faiz lobisinin" çalışmalarından kaynaklandığını ileri sürdükleri belirtildi.
Gerekçede Başbakan'ın açıklamalarına işaret edilerek şöyle denildi:
"Başbakan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili son derece sert değerlendirmelerde bulunmasının ardından borsada meydana gelen düşüş önce ‘borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez'sözleriyle değerlendirilmiş, sonradan ise ‘ Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Faiz lobisi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Olay sadece bu lobiyi oluşturan bir banka, iki banka değil, kim varsa hepsi için söylüyorum; siz ki bize karşı böyle bir mücadele başlattınız, bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz' açıklamasında bulunulmuştur.
Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere, kimlerden oluştukları Başbakan ve kurmayları dışında kimse tarafından bilinmeyen bir lobi, Türkiye'nin büyümesini engellemeye çalışmakta, halk eylemlerini organize edebilmekte, faiz yoluyla Türkiye'nin birikimlerini tasarruflarını ele geçirmektedirler."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)