<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMB'nin kanun değişikliğine ihtiyacı var mı?----

MB'nin kanun değişikliğine ihtiyacı var mı?

MB'nin kanun değişikliğine ihtiyacı var mı?
03 Haziran 2015 - 11:25 www.finansingundemi.com

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Kanunu'nuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Kanunu'nun bu haliyle herhangi bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünmediğini ancak siyasi iktidarların isterlerse Merkez Bankasına büyüme ve işsizlik gibi hedefler de verebileceğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Merkez Bankasının uyguladığı politikalarla fiyat istikrarını sağlamaya çalıştığını, öngörülebilirliği artırıp, döviz kurundaki dalgalanmaların boyutlarını azaltarak büyümeye katkı sağladığını belirtti.

Kurumun büyümeye daha fazla katkı sağlamak için yeni bir yasal düzenlemenin gerekli olmadığına değinen Yılmaz, "Merkez Bankası Kanunu'nun bu haliyle herhangi bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ama siyasi iktidarlar isterlerse Merkez Bankasına birden fazla yazılı hedef verebilir. Derler ki fiyat istikrarının, finansal istikrarın yanında büyümeyi de hedeflesin, işsizliği de hedeflesin. Bunlar yapılabilir. Ama bunların uygulanabilmesi için Merkez Bankasının eline birden fazla aygıt verilmesi lazım" diye konuştu.

Merkez Bankasının elindeki en önemli aygıtın kısa vadeli faiz oranları olduğunu, onun dışında finansal istikrarla ilgili makro ihtiyati tedbirler bulunduğunu anlatan Yılmaz, dolayısıyla birden fazla hedefin gerçekleşmesi için birden fazla aygıtın olması gerektiğini kaydetti.

Şu anda Merkez Bankasının elinde bunun olmadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Merkez Bankası eğer fiyat istikrarını sağlar, buradaki öngörülebilirliğini artırırsa insanların risk alma iştahını artırır, kolaylaştırır ve büyümeye katkı sağlar. Orkestra gibi herkes üzerine düşen görevi yaparsa ekonominin daha sağlıklı zemine oturacağını düşünüyorum. merkez bankası Yasası'nda yeni bir değişikliğe gerek görmüyorum. Yeni bir enstrümana ihtiyaç duyulduğunda dahi gerek kalmıyor, geçmişte likidite senedi diye bir şey çıkardık, bunun için yasal değişikliğe ihtiyaç duymadık."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)