Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Orta Doğu'daki çatışmaların daha da şiddetlenebileceği ve ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasını daha da sıkılaştırabileceğine yönelik endişelerle haftayı negatif bir seyirler tamamlayan piyasalar bu hafta Avrupa Merkez Bankasının (ECB) vereceği faiz kararına odaklandı.
23 Ekim ile başlayan haftada ABD ekonomisi açısından yine önemli veriler açıklanacak.
Buna göre;
Pazartesi Chicago Ulusal Aktivite Endeksi
Salı imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)
Çarşamba yeni konut satışları
Perşembe büyüme, haftalık işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri, toptan stoklar
Cuma ise Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, kişisel gelir ve harcamalar takip edilecek…
ECB FAİZ KARARI
Avrupa borsalarında da, tıpkı düğer küresel piyasalarda olduğu gibi, geçen hafta satış ağırlıklı bir seyir öne çıktı. Avrupa borsalarında önümüzdeki hafta Orta Doğu'daki gelişmeler yine yakından takip edilecek. Piyasaların gözü ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) açıklayacağı faiz kararında olacak. Analistler, para piyasalarında ECB'nin politika faizini daha fazla artırmasının öngörülmediğini ancak Faiz artırım ihtimalinin yeniden fiyatlamalara dahil olmaya başladığını söylediler.
Buna göre gelecek hafta;
Pazartesi tüketici güven endeksi
Çarşamba reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı
Perşembe ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararı takip edilecek.
Asya borsaları düşüşte
ABD ve Avrupa borsalarındaki düşüş Asya piyasalarına da taşınırken Çin hükümetinin ekonomiye rekor seviyede likidite sağlaması satış baskısını azaltamadı. Analistler, Çin'de gayrimenkul sektöründe devam eden sıkıntıların risk iştahını oldukça olumsuz etkilediğini belirterek dünya genelinde artan tahvil faizlerinin de pay piyasalarının baskılanmasında önemli rol oynadığını bildirdi.
Gelecek hafta Japonya'da Tokyo TÜFE takip edilecek.
Türkiye’de gözler TCBM’de
Türkiye’de ise geçtiğimiz hafta, borsada düşüş, altında ise yükseliş ve rekorlarla geçti. 23 Ekim’le başlayacak olan haftada;
Pazartesi tüketici güven endeksi
Çarşamba reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı
Perşembe ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararı takip edilecek.
TCMB PPK toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e çekileceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40 oldu.
Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne kadar faiz artışı bekliyor?
Deutsche Bank, TCMB faiz beklentisini öne çekti
Faizler enflasyon seviyesine çekilmedikçe yılanın başı olan doları ezmek mümkün değil. Ne zaman vatandaş tl'de reel faizi görecek, o zaman Türk lirası varlıklara dönüş başlar.
Negatif faiz sebebiyle para yine dövize gidiyor. Faizler, enflasyon seviyesine çekilmedikçe dövizin önünü kesmek mümkün değil.
Negatif faiz devam ettikçe dövizin önünü kesmek mümkün değil. Haftalık 10-15 kuruş artıyor. Dövizdeki yükseliş fiyat istikrarını bozuyor. Geçişkenlik çok fazla. Bu şekilde enflasyonla mücadele yapamazsınız.
Otuzbeşe çekmesi hiçbişey ifade etmez gerçek enflansyon yalancı enflansyonun yüzde yüz üzerinde faizleri yüzde yüzün üstüne çekmedikce ne enflanyon düşer nede ülkenin ekonomisi düzelir nede yatırımcı falan gelir gerisi palavradan işler
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.