Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Boyner Holding’in Katarlı ortağı Mayhoola, Fransa’nın en eski moda devlerinden 129 yaşındaki Lanvin’e talip olduğunu açıkladı. Lanvin, 4 yıl önce Katarlı yatırım fonunun 400 milyon Euro’luk teklifini reddetmişti. Fonun ikinci teklifle iflasın eşiğindeki markanın kurtuluşu olması bekleniyor.
Son yıllarda moda dünyasında sıkça karşımıza çıkan marka satın alımlarına, bir yenisi daha ekleniyor. Yerli hazır giyim perakendecilerinden Boyner Holding’in ortağı olan Katarlı yatırım fonu Mayhoola, bir süredir mali sıkıntı içinde olan Fransız moda devlerinden Lanvin’i almaya hazırlanıyor.
Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Mayhoola Lanvin’e 2014 yılında 400 milyon euroluk teklifte bulunmuş, teklifi reddedilmişti. Paris merkezli Fransız firma yaklaşık bir yıldır içine düştüğü mali sıkıntıdan kurtulmak için yatırımcı arayışına girmişti. Çin’in büyük şirketlerinden Fosun’un da 1889 yılından beri faaliyette olan Fransız moda devi ile ilgilendiği açıklandı.
2017 KAYBI 27 MİLYON EURO
Lanvin için işlerin kötü gitmeye başlaması, diğer markaların aksine müşteri ilgisizliğinden değil yönetimsel sorunlardan kaynaklanıyor. Uzmanlar, 2001 yılında L‘Oreal’den aldığı Lanvin’in yüzde 75’ini kontrol eden Tayvanlı işkadını Shaw-Lan Wang’in, firmanın üst düzey yöneticileri ile görüş ayrılığına düşerek bu kişileri şirketten uzaklaştırması sonucu markanın düşüşe geçtiğini belirtiyor.
Wang’in başta şirketin eski CEO’su Paul Deneve’yi ve ardından da 2015 yılında markanın tasarımcısı Alber Elbaz’ı kovması, Lanvin için işlerin kötü gitmeye başlamasının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Satışlarının yüzde 30 gerilemesi sonucunda, 2017 yılı sonunda Lanvin’in nakit darlığına düştüğü biliniyor.
Wang’in 2017 sonunda yapacağını açıkladığı yatırımın gerçekleşmemesi ise, markanın satılma ihtimalini güçlendirdiği şeklinde değerlendiriliyor. Halka açık olmadığı için cirosunu açıklamayan Lanvin’in, en son 2016 yılında 18.3 milyon euroluk kayıp yaşadığı öğrenildi. Kaynaklar, markanın kayıplarının 2017 yılında ise 27 milyon eur’yu bulduğunu kaydediyor.
ÇİN'DEKİ BAŞARISINI SÜRDÜREMEDİ
Avrupa’da daralan lüks piyasası yüzünden 2000’li yılların başında Çin’e açılan Lanvin, bu ülkede diğer Fransız markaları Gucci, Saint Laurent, Hermès ve Dior ile girdiği rekabette kısa sürede yüzde 35 pazar payına ulaştı. 2013 yılında da başarısını e-ticarete taşıyan firma, online ortamda da Çin’de en çok satılan lüks markaların başında geliyor. Fakat, şirketin patronu pozisyonundaki Shaw-Lan Wang’in yöneticileri ile anlaşamaması şirketi iflasa sürükledi.
BOYNER’İN YÜZDE 42.5’İNE SAHİP
Boyner’in yüzde 42.5’ini elinde bulunduran Mayhoola, 2016’da Fransız Balmain’in yüzde 70’ini 372 milyon euroya 2012’de İtalyan modaevi Valentino’yu da 692 milyon euroya almıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.