Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere Başbakanı Theresa May, terörle mücadelenin internet ortamına da taşınması gereğine dikkati çekerek, sosyal medya şirketlerinin şebekelerindeki zararlı içerikleri otomatik olarak silecek araçlar geliştirmesi gerektiğini söyledi.
May, İtalya'daki G7 liderler zirvesinin bugünkü oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi.
Manchester'daki korkakça saldırının ardından bugün G7 zirvesinde de küresel terörün yenilgiye uğratılması konusunda birlikte yapılabileceklerin ele alındığını ifade eden May, terör örgütü DEAŞ'In teşkil ettiği tehdidin azalmayıp arttığı konusunda görüş birliğine varıldığını aktardı. May, örgütün Irak ile Suriye'de zemin kaybettikçe yabancı savaşçıların ülkelerine döndüğüne ve grubun nefret ideolojisinin de internet üzerinden yayıldığına işaret etti.
"(Terörle) Mücadele muharebe alanından internete taşınıyor." ifadesini kullanan May, "Birleşik Krallık’ta nefret dolu ve aşırı ideolojilerin internet üzerinde yayılmasını önlemede sosyal medya şirketleriyle iş birliği yapıyoruz. Ancak şirketlerin daha fazlasını yapabileceğini biliyorum. Şebekelerinden zararlı içerikleri siilme konusundaki gayretlerini artırmak şirketlerin sosyal sorumluluklarıdır." diye konuştu.
Bugünkü zirvede diğer liderleri de bu konuda daha fazla gayret sarf etmeye çağırdığını anlatan May, G7 ülkelerinin alabileceği bir dizi önlem üzerinde görüş birliğine varıldığını söyledi.
Şirketlerin zararlı içerikleri otomatik olarak teşhis edip silebilecek araçlar geliştirmesini istediklerini aktaran May, bu içeriklerin yetkililere ihbar edilmesini ve bunları yayan kullanıcıların da bloke edilmesini istediklerini kaydetti. May, G7 ülkelerinin de bu konuda uluslararası bir forumun oluşturulmasına destek vereceğini ifade etti.
Yabancı savaşçılar
May, yabancı savaşçıların ülkelerine dönmesini ve buralarda kovuşturulmasını hızlandırmak için bölge ülkeleriyle iş birliğinin artırılmasının hayati önemde olduğunu belirterek, "Bu, istihbarat paylaşımının, kanıt toplanmanın iyileştirilmesi ve ülkelerdeki polisiye ve hukuki süreçlerin hızlandırılması anlamına geliyor." dedi.
Manchester'daki saldırının failinin Libya ile bağlantılarının dikkatleri bu ülkenin durumuna çevirmesi gerektiğini ifade eden May, "Libya’da bütün tarafları müzakere masasına getirecek ve bölgeden gelen terör tehdidini azaltacak, Birleşmiş Milletler öncülüğündeki bir gayrete verdiğimiz desteği artırmamız gerekiyor." görüşünün dile getirdi.
Corbyn'e tepki
İngiltere'deki ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn’in bugün, İngiltere'nin başka ülkelere askeri müdahalelerinin ülkedeki terörün kaynakları arasında olduğu şeklindeki açıklaması sorulan May, bunun teröre mazeret üretmek anlamına geldiğini ileri sürdü.
Ülkedeki son anketlerin ana muhalefetteki İşçi Partisinin oylarını artırdığını göstermesiyle ilgili bir soru üzerine de May, Manchester'daki saldırı sonrasında askıya aldığı seçim kampanyası çalışmalarına gelecek hafta başlayacağını ve ülkeyi dolaşarak halka bu seçimde karşı karşıya oldukları tercihi anlatacağını söyledi. May, kendisinin "güçlü ve istikrarlı liderliği" ile Corbyn liderliğindeki "kaos koalisyonu"nun başlıca seçenekler olduğu iddiasını yineledi.
May’in, bir gazetecinin İngiltere’nin Libya’ya askeri müdahalesinin ülkenin bugünkü durumunu göz önüne aldığında başarılı bulup bulmadığı şeklindeki soruya ise doğrudan yanıt vermekten kaçındığı görüldü.
Corbyn'in eleştirileri
İşçi Partisi lideri Corbyn bu sabah düzenlediği basın toplantısında İngiltere'nin, Irak, Afganistan, Suriye ve Libya gibi ülkelerdeki askeri müdahalelerinin veya bu ülkelerdeki çatışmalara desteğinin, terörü besleyen nedenler arasında olduğunu savunmuştu.
"Terörle savaşın işe yaramadığını kabul edecek cesareti göstermemiz lazım." ifadesini kullanan Corbyn, "Teröristleri besleyen ve terör üreten ülkelerden kaynaklanan tehdidi azaltmanın daha akıllıca bir yolunu bulmaya ihtiyacımız var." görüşünü dile getirmişti.
Aralarında İngiliz istihbarat yetkililerinin de bulunduğu birçok uzmanın İngiltere’nin başka ülkelerdeki askeri müdahaleleri ile ülke içindeki terör olayları arasındaki bağlantıya dikkati çektiğini hatırlatan Corbyn, “Bu değerlendirme, çocuklarımıza saldıranların suçunu hiçbir şekilde hafifletmiyor. Ancak teröre, onu körüklemek yerine onunla mücadele eden ve halkımızın güvenliğini sağlamaya dönük etkin bir karşılığın en önemli parçası, terörün nedenleriyle ilgili doğru bir kavrayışa sahip olmaktır." demişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.