Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Estetik kaygılar nedeniyle burun ameliyatı olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken, gerekçelerin başında kemik eğriliği geliyor. Toplumda, burun kemiği eğriliği probleminin estetik kaygılarını gizlemek isteyenlerce sunulmuş bir gerekçe olduğuna dair yanlış kanıların bulunduğuna dikkat çeken Op. Dr. İbrahim Altoparlak, “Burun kemiği eğriliği yalnızca bir estetik sorunu değildir, kişinin nefes almasını engelleyen ve gerekli müdahaleler yapılmadığında hayat kalitesini kötü yönde etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Üstelik her zaman gözle de görülmeyebilir.
Nitekim pandemiyle birlikte hayatlarımıza giren maske, pek çok insanın nefes problemi yaşadığını fark etmesinde ve septum deviasyonu olarak da adlandırdığımız burun kemiği eğriliği tanısı almasında etkili olmuştur” dedi.
“SORUNUN FARK EDİLMESİ UZUN YILLAR ALABİLİYOR”
Burun kemiği eğriliğinin temelde burun tıkanıklığı ile ortaya çıktığını söyleyen Op. Dr. İbrahim Altoparlak, “En bilinen ismiyle deviasyon, burun orta duvarının orta hattan kayması neticesinde gelişen burun tıkanıklığı ile ortaya çıkar ve uzun vadede konfor ve performans kaybıyla sağlık sorunlarına neden olur. Her zaman burnun dış görünüşüne yansımadığından, sıklıkla mevsim geçişleri veya alerji gibi sebeplerle de karıştırılabilir. Özellikle de kişinin gece uykusunda ağız solunumu yapmasına ve buna bağlı ağız kuruluğuna neden olduğundan fark edilmesi uzun yıllar alabilir. Aynı zamanda genel yorgunluk ve baş ağrısı gibi gündüz belirtileri de vardır ancak bu sebepler de kişilerin aklına sorunun kemik eğriliğinden kaynaklanma ihtimalini getirmez. Bu direkt solunumu etkilediğinden, bu noktada maske kullanımının burun kemiği eğriliği sorunlarını açığa çıkarmaya yardımcı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
YANLIŞ BURUN ESTETİKLERİNE DİKKAT
Op.Dr. İbrahim Altoparlak, burun estetiği ameliyatlarında tek amacın görsellik olmadığına da dikkat çekerek yanlış uygulamaların ameliyat sonrası nefes sorununa neden olabileceği konusunda uyardı:
“Burun estetiği operasyonlarında iki amaç vardır. Bunlar sağlıklı nefes ve görselliktir. Öncelik ise daima sağlıklı nefesindir. Zira yalnızca görselliğin ön planda tutularak hastanın burun yapısına ve özellikle burun tünellerinin durumuna uygun olmayan dokunuşlar yapılması, hastanın estetik beklentilerine yanıt verirken nefes problemlerinin gelişmesine neden olabilir. Aynı şekilde deviasyon tanısıyla operasyon geçiren hastalarda da mevcut sorunlar aynı sebeplerle çözülemeyebilir. Bu nedenle KBB uzmanlarından destek almak çok önemlidir.”
Sağlık çalışanlarının izin kısıtlamaları kaldırıldı
Türkiye aşılamaya en hızlı başlayan ülke oldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.