Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'de faal vergi mükellefi sayısı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 artarak 10 milyon 791 bin 334 oldu.
Gelir İdaresi Başkanlığı, 31 Mart itibarıyla vergi mükellefi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, mart sonu itibarıyla gelir vergisi mükellefi sayısı 1 milyon 891 bin 944 olarak kayıtlara geçti.
Ülkede 2 milyon 729 bin 81 gelir stopajı, 2 milyon 9 bin 453 gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ-kira geliri vergisi), 772 bin 768 kurumlar vergisi, 777 bin 49 basit usulde vergilendirilen gelir ve 2 milyon 611 bin 39 katma değer vergisi mükellefi tespit edildi.
Böylece geçen yılın mart ayında 10 milyon 366 bin 672 olan faal vergi mükellefi sayısı, yüzde 4 artışla 10 milyon 791 bin 334 oldu.
Vergi türlerine göre mükellef sayıları şöyle:
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.