<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarmara Üniversitesi'nde skandal!----

Marmara Üniversitesi'nde skandal!

Marmara Üniversitesi'nde skandal!
23 Eylül 2020 - 09:42 www.finansingundemi.com

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenekle giriş sınavının ilk aşamasının sonuçları bir gün arayla değiştirildi. İlk açıklandığında başarılı olan öğrenciler bir gün sonra ikinci aşamaya geçemediklerini öğrendi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenekle giriş sınavının 1’inci aşaması geçen cumartesi akşamı sonuçlandı. Üniversitenin internet sitesinden sonuçlara bakan öğrenci ve veliler ertesi gün büyük bir şokla karşılaştı. Sitede cumartesi günü başarılı olarak açıklanan öğrencilerin bir bölümü ertesi gün sınavı kazanamadıklarını öğrendi. Marmara Üniversitesi olayın teknik bir hata olduğuna dair açıklama yaparak özür diledi. Öğrenci ve veliler ise sosyal medyadan tepki gösterdi.

‘PSİKOLOJİLERİ BOZULDU’
Olayın mağdurlarından Güneş Şengün’ün babası Barış Şengün, “Marmara Üniversitesi resim, moda tasarımı, seramik gibi bölümlere almak için iki aşamalı sınav sistemi uyguluyor. İlk sınavın sonucuna göre öğrencinin hangi bölümlerde sözlü mülakata girebileceği belli oluyor. Kızımın profile karşısında 100 puan yazıyordu ve başarılı oldu ibaresi vardı. Ben de anı olsun diye ekran görüntüsü almıştım. Ertesi gün ‘ilan edilmedi’ ibaresini gördük. Teknik bir hata oldu diyorlar ancak inanmıyorum. Kızım günlerdir ağlıyor. Çocukların psikolojisiyle oynuyorlar. Rektörlüğe şikâyet dilekçesi verdim” dedi.

‘BU DURUM ÇOK ŞÜPHELİ’
Aynı durumu yaşayan İrem Özdemir’in babası Kadir Özdemir olayı şüpheli bulduklarını söyleyerek “Kızım açıklanan listeye göre mülakata girmeye hak kazanmıştı. Sonra listenin kaldırıldığını ve yeni bir listenin oluşturulduğunu görüyorlar. İkinci listede kızımın resim bölümünün mülakatına girmeye hak kazanmadığını sadece geleneksel el sanatlarının mülakatına girebileceğini gördük. Sistemsel hata diyorlar ancak ben bu durumu çok şüpheli buluyorum” diye konuştu.
(Ece Çelik /Hürriyet)

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adnan Sever24 Eylül 2020 09:00

    Şaşırdık mı? Hayır

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:20

    Merhaba, 8.sayfa , Üniversite basın açıklaması, Sanırım şaka.   :O Fakültemiz https://gsf.marmara.edu.tr/ web sitesinde bulunmakta olan yönerge gereği ilan edilen listelerde her bölüm kontenjanının üç katı kadar aday sıralandığından bu puanların altında puan alan adaylar listelere girememiştir. İstenmeden yaşanan bu durumdan dolayı adaylarımızdan özür dileriz.'

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:06

    Merhaba, 7. sayfa , Üniversitenin yönergesine bakalım. Madde 14-5 der ki; en az 3 en fazla 5 neden uyulmadı????MADDE 14 – (1) Birinci Aşama Eleme Sınav jürisi, adayların uygulama sınavında yer alan görsel algılama, görsel bellek ve kurgulama yetilerini değerlendirir. (2) Sınav tek oturumlu olup 100 puan üzerinden değerlendirilir. (3) Bu sınavda alınan puanın İkinci Aşama Seçme Sınavlarına bir katkısı yoktur. (4) Adayların İkinci Aşama Seçme Sınavlarına girme hakkını elde edebilmeleri için Birinci Aşama Eleme Sınavından 100 puan üzerinden 50 puan almaları zorunludur. (5) En yüksek puandan en düşüğe doğru yapılan sıralamaya göre Bölüm kontenjanlarının toplamının en az 3 (üç) ve en fazla 5 (beş) katı kadar aday, İkinci Aşama Seçme Sınavına girme hakkı kazanır (Fotoğraf , Film Tasarımı ve Müzik Bölümü bu sıralamada yer almaz). (6) Birinci Aşama Eleme Sınavı değerlendirme işlemini tamamlayan jüri; sınav kâğıtlarını, uan) 

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:06

    Merhaba, 6.sayfa , kurallarına bağlı olarak Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Sanatlar, Heykel, Resim, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinin 2.aşama listeleri oluşturulmuştur. Buna göre bu bölümlerin minimum puanları: Geleneksel Türk Sanatları (100 puan), Grafik Sanatlar (130 puan), Heykel (140 puan), Resim (140 puan), Seramik ve Cam (115 puan), Tekstil ve Moda Tasarımı (125 puan olarak tespit edilmiştir. Yukarıdaki puan TESPİTİ Sınav bitip ; başarılı ilan edilen çocukları elemek için yapılmış olan TESPİT PUANLARDIR.  

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:05

    Merhaba,  5. sayfa şu şekilde. SİTENİN DURUMA GÖRE SÜREKLİ DEĞİŞEN YAYINLARI Yayın Tarihi: 22 Eylül 2020YÖNERGE;"Adayların ikinci aşama seçme sınavına girme hakkını elde edebilmeleri için, birinci aşamaeleme sınavından 200 puan üzerinden en az 100 puan almaları zorunludur. En yüksekpuandan en düşüğe doğru yapılan sıralamaya göre, bölüm kontenjanlarının toplamının 3 (üç) katı kadar aday, seçtiği bölümlerin ikinci aşama seçme sınavına girme hakkını kazanır." ve "Son sıradaki adayın puanı ile aynı olan adaylar listeye dâhil edilir." 

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:03

    Merhaba, 1000 karakter talep edildiği için; yazımın 4. sayfası şu şekilde, Dekanlığa mail göndermiştim. Mailim bile dikkate alınmadı. Ben birey olarak kızımın KAZANILMIŞ HAKKI için üniversitenize, sınav komitenize maddi manevi tazminat davası açacağım. Başından beri yayınlanan tüm yazılı belge ve listeleriniz mevcut- Sonradan değiştirmeler ile ilk yayınlananları yok sayamazsınız. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla.                                                                 Vildan HÖNER 

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:01

    Merhaba, 1000 karakter talep edildiği için ; yazımın 3. sayfası şu şekilde ,Şikayetler ile başa çıkamadıkları için; Sınav puan liste önünde baraj puanları SONRADAN BELİRLEYEREK YAZIP KURTULMAK İSTENİLDİ. Yayın Tarihi = 22 Eylül 2020 Pandemi döneminde ne zor şartlarda çocuklarımızı sınava gönderdik. Sadece İstanbul' mu katıldı???Biz Samsun'dan sınava katıldık. PANDEMİ- ULAŞIM- KONAKLAMA- SINAV STRESİ- SINAV KAZANDI SEVİNCİ- SINAV KAZANAMADI ÜZÜNTÜSÜ - Bunları fakülteniz bünyenizin çocuklarımıza yaşatmaya hakkı yoktu. Sizin çocuğunuz var mıydı diyorum. Telefon suratıma kapanıyor??? Fakültedeki görevlilere soruyorum. Bu durumu çocuğunuz yaşasaydı ne durumda olurdunuz?? Aslında bu durumu çocuklarımızın asla yaşaması taraftarı değilim. 

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 17:00

    Merhaba, 1000 karakter olduğu için; yazımın 2. sayfası şu şekilde . Şöyle bir örnek vereyim ilk liste de 54.sıradaki isim / son yayınlanan listede 1. sırada puanı 195 Şayet puan sıralaması yapılmasa idi belki de 53 kişi 200 puan almış ama ben 54. sıradaydım diyecekti. Çünkü diğer kişilerin sıralamasını bilmiyor. İlk listede aday sırasına göre 1.olan / son listede 52.Bizler puanları bilmiyoruz. Ne yapılmak istendi gibi soru işaretleri oluşuyor.???Örnek verdiğim kişileri tanımıyorum. Ama onlardan birisi olsaydım yine şikayetim devam ederdi. 

  • Vildan HÖNER23 Eylül 2020 16:58

    Merhaba, Melis HÖNER'in velisiyim. Cumartesi gününden beri şoktayız. Başarılı olarak yayınlanan kızım 1 gün sonra listede çıkmadı. Ben de görsel olarak başarılı resmini çektim. Dekan sekreter yardımcısı dahil sınav komisyonu ile görüşmelerim oldu. Sistem hatası diyorlar. İlk yayınlanan sisteme talimatı veren bir birey mi? sistem mi? Marmara Üniversite Güzel Fakültesi altyapısı olan bir üniversite dedik. Günlerdir hayretler içerisindeyiz. Telefondaki yetkililer sürekli istediğiniz yere başvurun mesaimi harcıyorsunuz tarzında gayet rahat bir açıklama yapıyorlar. Sonraki gün, aday numarasına göre liste hazırlandı. Sonraki gün de olması gerektiği gibi başarı puanına göre liste yayındandı. Açıkçası başarı puan sıralamasından bile endişemiz var.