<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarmara Denizi'nde yeni tehlike: Oksijen azlığı----

Marmara Denizi'nde yeni tehlike: Oksijen azlığı

Marmara Denizi'nde yeni tehlike: Oksijen azlığı
17 Eylül 2021 - 09:42 www.finansingundemi.com

Marmara Denizi'ni bekleyen yeni tehlikenin oksijen azlığı olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Yücel, bu durumun giderek kötüleşerek devam ettiğini söyledi.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, "Müsilaj gözle görülebilir derecede artık değil Marmara’da ancak bu sorunun bir yere gittiği anlamına gelmiyor. Çok ciddi bir oksijen azlığı problemi var. Özellikle bulunduğumuz ay içinde oksijen azlığı iyice artmış durumda" dedi.

"KÖTÜLEŞEREK DEVAM EDİYOR"

Yücel, "Marmara’da müsilaja neden olan fazla azot ve fosfor yüklerinin varlığının denizin içinde birikmiş olması sorunu hala devam ediyor. Bunun dolaylı bir sonucu olarak fazla biyolojik üretkenlik ve son yıllarda bunun bir sonucu olan oksijen azlığı durumu da giderek kötüleşerek devam ediyor" şeklinde konuştu.

OKSİJEN AZLIĞININ OLASI SONUÇLARI

Denizlerde oksijenin azalması, beraberinde canlı ölümlerini ve ölü bölgeleri getirebilir. Kıyıya yakın olan düşük oksijenli su, genellikle yosunların ve zararlı alglerin çoğalmasına olanak tanırken, içerisinde yaşayan canlılarınsa ölmesine neden oluyor.

Marmara’da müsilaj incelemesi

 

Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu Başkanı: Haziran, temmuz ayındaki o müsilaj yok

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Son imdat çağrısı17 Eylül 2021 10:26

    Artık ciddi ve kalıcı tedbirler al ey iktidar, Saray denizimiz bir daha gelmemek üzere elden gidiyor. Pansuman tedbirler ve günü kurtarmalarla buralara gelindi ama artık ötesi yok. TÜKENDİ. Halk ve sivil toplum örgütleride  buna artık ciddi bir şekilde yaklaşmalı. İşin savsaklanır yanı kalmadı.