BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMardin'den eşine dava!----

Mardin'den eşine dava!

Mardin'den eşine dava!
19 Temmuz 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

Türk sosyolog ve siyaset bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin, 2 yıllık eşine boşanma davası açtı

Prof. Dr. Şerif Mardin (86), 2 yıl önce evlendiği eşi Prof. Dr. Ayşenur Saktanber’e ‘onur kırıcı ve kötü davrandığı ve kendisine hakaret edip elle müdahale ettiği’ iddiasıyla boşanma davası açtı.
Habertürk'te yer alan habere göre, Türk sosyolog ve siyaset bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin, İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde, 2011 yılının ağustos ayında evlendiği kendisi gibi akademisyen olan eşi Ayşenur Saktanber’in kötü davranması ve ağır derecede onur kırıcı davranışları nedeniyle boşanma talebinde bulundu. Yaklaşık 14 yıldır arkadaş olduklarını kaydeden Mardin, bu tarihlerde eşinin evlilik isteklerini kabul ettirebilmek için kendisine daha ılımlı davrandığını ancak evlendikten sonra gerçek karakterini ortaya çıkardığını, her hareketine karışmaya başladığını, sebepli sebepsiz yere bağırıp hakaret ettiğini hatta el ile müdahalede bulunduğunu dile getirdi. Mardin ayrıca, eşinin kitap hazırlamasına da engel olduğunu iddia etti. Mardin, yaşı itibarıyla artık sakin bir hayat sürmek ve bilimsel eserler üretmeye zaman ayırmak istediğini belirtti.
‘İDDİALARI GERÇEK DIŞI’
Davalı eş Prof. Dr. Ayşenur Saktanber’in ise mahkemeye yolladığı yanıt dilekçesinde eşinin evlendikleri 2011 yılında geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığını ancak feragat ettiğini, aynı nedenle yeni bir dava açması mümkün olmadığı için bu kez gerçek dışı iddialarda bulunduğunu öne sürdü. Eşinin ayırt etme gücünden yoksun olduğunu iddia eden Saktanber, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birinde bölüm başkanı olduğunu, bilimsel çalışmalarına engel olmasının düşünülemeyeceğini, bu unvana sahip bir kişinin el ile müdahalede bulunmayacağını ifade etti. Saktanber, boşanma davasının reddini, kabulü halinde ise Mardin’in tüm kitaplarının tespit edilerek telif haklarının yarısının kendisine ödenmesini talep etti. Mardin’in avukatı müvekkilinin ayırt etme gücünden yoksun olduğuna dair iddiaları kabul etmedi. Duruşma ertelendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)