BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMapfre'de 'birleşme' sancısı----

Mapfre'de 'birleşme' sancısı

Mapfre'de 'birleşme' sancısı
18 Mayıs 2011 - 15:02 www.finansgundem.com

Mapfre Sigorta'da değişim süreci yaşanıyor. Grup içi şirketler arasında portföy devri yapılacak. Peki değişim nasıl olacak?

Türkiye sigorta pazarına Çukurova Grubu'ndan Genel Sigorta ile Genel Yaşam Sigorta'yı satın alarak giren İspanya'nın en büyük sigorta gruplarından Mapfre, şirketlerin adlarını Mapfre Genel ve Mapfre Genel Yaşam Sigorta olarak değiştirmişti. Sigorta çevrelerinde konuşulanlara göre bu iki şirkette 'birleşme' sancısı yaşanıyor. Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt'un geçen hafta istifasının arkasınmda da birleşme ile ilgili kararların olduğu söyleniyor. Sigorta çevrelerinde konuşulanlara göre Türkiye'de organizasyon yapısını yeniden şekillendirmeye hazırlanan Mapfre Grubu yeni uygulamalara hazırlanıyor. Mapfre Genel Yaşam'ın sağlık portföyünün Temmuz ayında Mapfre Sigorta'ya devredileceği, Mapfre Genel Yaşam Sigorta'nınsa kısa vadede sadece birikimli hayat sigortaları satışı yapacağı söyleniyor. FİNANSGÜNDEM'e gelen haberlere Mapfre, orta vadade ise Türkiye'de bireysel emeklilik sistemine girmek için Hazine'den lisans alacak. Böylece Mapfre Genel Yaşam'ın ise bireysel emeklilik şirketine dönüştürüleceği söyleniyor. Bu arada hemen bilertelim Mapfre genel Sigorta'ya genel müdür atamasının kısa sürede yapılacağı belirtiliyor. Çalışanlara atılan mailde de atamanın kısa sürede yapılacağı söylendi. FİNANSGÜNDEM'e gelen haberlere göre atama içeriden değil dışarıdan olacak. Hatta yabancı bir genel müdür atanacağı söyleniyor. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)