BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMaliye’de ‘Özelge Komisyonu’ kuruluyor----

Maliye’de ‘Özelge Komisyonu’ kuruluyor

Maliye’de ‘Özelge Komisyonu’ kuruluyor
24 Ağustos 2010 - 01:50 www.finansgundem.com

VERGİ mükellefinin uygulamada duyduğu şüpheyi gidermek üzere Maliye’den istediği ‘özelge’lere Özelge Komisyonu ile standart geliyor.

VERGİ mükellefinin vergisel durumunu ve uygulamada duyduğu şüpheyi gidermek üzere Maliye’den istediği resmi yazı olan ‘özelge’lere (mükteza), kurulacak Özelge Komisyonu ile standart geliyor. 6009 Sayılı Kanun ile yeniden düzenlenen Özelge sisteminin uygulama esasları, yönetmelikle belirleniyor. Maliye Bakanlığı, Yönetmelik Taslağı’nı Başbakanlık’a gönderdi. Buna göre, mükelleflere farklı farklı özelgeler verilmesinin önüne geçilmesi ve özelge standardının sağlanması için Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelge Komisyonu oluşturacak. Komisyon, Gelir İdaresi Başkanı veya yardımcısının başkanlığında, en az 3 kişiden ve Gelir Yönetimi Daire Başkanlarından teşekkül edecek. Özelge Komisyonu, mükelleflerin ve vergi sorumlularının özelge taleplerine uygun olarak yetkili makamlarca hazırlanan özelge taslaklarını değerlendirecek. Gerekli görmesi halinde uygulamaya yön verecek ve tereddüt edilen hususlara açıklık getirmek için sirküler yayımlayacak. Özelge taslakları, oy çokluğu ile aynen veya değiştirerek onaylayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)