Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bakanlığın böyle bir inceleme başlatmasının altında, bir süreden beri gündemde olan ve 'tefeci bayi' olarak nitelenen problem yatıyor. Bu tür bayiler özellikle, KOBİ'lerin bulunduğu yerlerde iş yapıyor ve nakite sıkışan, vatandaş, tüccar ve küçük esnaf üzerinden iki türlü para kazanıyor.
Maliye Bakanlığı'nın üzerine gittiği ve cep telefonu bayilerinin paradan para kazanma yöntemleri şöyle: "Paraya sıkışan kişi (tüccar, esnaf veya vatandaş) bu tür işleri yapan cep telefonu bayisinin yolunu tutuyor. Bayi kişinin kredi kartına, yüksek maliyetli bir cep telefonu almış gibi taksitli satış işlemi yapıyor. Her bir cep telefonu için genellikle 2 bin liralık işlem yapılıyor. Buna karşılık ilgili kişiye pazarlık sonucu 400-600 lira nakit veriliyor. Kalan fark bayinin cebinde kalıyor. Bayi, bununla da kalmıyor. Yüksek fiyatı satmış gibi gösterdiği cep telefonu, daha sonra ikinci el olarak, küçük bir indirimle bir başkasına satıyor." Maliye Bakanlığı'nın bu yöndeki girişimlerini cep telefonları operatörleri de destekliyor. Operatörlerin ortak kanaati Maliye'nin işi sonuçlandıracağı yönünde.
Diğer yandan Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nın 29 Mart tarihinde cep telefonu distribütörlerine gönderdiği yazıda, şirketlerden, bayilerinin POS cihazları üzerinden yaptığı satışla ilgili 15 gün içinde ayrıntılı bilgi vermeleri istendi. En yüksek aylık satışı yapan 100 bayinin isim ve unvanları ile şu bilgi ve belgeler operatörlerden istendi: "Şirketinizin, üretici firmalar Apple, Nokia ve Samsung dışında 2010 ve 2011 yıllarında cep telefonu aldığı firmaların isim ve unvanları, vergi kimlik numaraları, söz konusu firmalardan aylık bazda alım tutarınız ve alım nedeniniz nedir? POS makinesi kullandırdığınız (POS cihazı distribütörlerinin sahipliğinde) cep telefonu bayilerinin unvanları, kimlik numaraları nedir? POS makinelerinden yıllık satış tutarı en yüksek 100 bayiin adı ve unvanı nedir? Bu bayilerdeki POS cihazlarının (sanal POS, VPOS, fiziki POS, mobil POS, sabit POS gibi) türü ve ait olduğu banka adı nedir? Bu POS cihazlarının tanımlandığı kod numarası nedir? Bu POS cihazlarından yapılan aylık işlem tutarı ve aylık işlem sayısı (POS cihazı kullanan bayi nezdinde) nedir? Şirketinizin, distribütörü olduğu üretici firmaların isim ve unvanları nedir?" Zaman
Maliye acaba ne zaman vergi kaçırdığı aşikar olan aleni olan kuyumcular, doktorlar,veterinerler üzerine gidecek çok merak ediyorum Ve ayrıca ne zaman elektriği kaçak olarak kullanan, kaçakçıların izini sürecek acaba?? maliye bunlara da cevap verirse sevinirim..
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.