Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
1992 yılında alüminyum sektörü ile başladığı iş yaşamına çelik sektörü ile devam edenZühtü Bakır, 1998 yılında girdiği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. Bakan Danışmanlığı görevinden 15 Haziran 2017 tarihinde ayrılan Bakır, MAKFED Genel Sekreteri görevine getirildi.
Türkiye ekonomisine değer katma ve makine sektörünü 100 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran şunları ifade etti:
“Yeni Genel Sekreterimiz Sayın Zühtü Bakır, mühendislik altyapısından ve sektörün içinden gelen biri olarak muhakkak MAKFED’e çok şey katacaktır. Devlet organlarının işleyişini ve kamunun sektöre bakışını bilmesi itibarıyla getireceği bakış açısıyla yepyeni bir perspektif kazandıracağını, öneri ve projeleriyle büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum.”
MAKFED’in Genel Sekreterliği vazifesine getirilmekten büyük onur duyduğunu belirten Zühtü Bakır ise şunları söyledi:
“25 yıldır sanayi sektörünün içinde farklı sektörlerde bulundum. Bu süre zarfındaki deneyimlerimde Türk sanayinin gelişimi için sektör derneklerinin ve çatı kuruluşlarının faaliyetlerinin önemini daha yakından görme şansım oldu. 17 sektör derneğinin üst kuruluşu olan MAKFED de imza attığı işlerle Türk sanayini ve makinecilerini hedeflerine ulaştıracak etkili bir güç ve çok önemli bir misyona sahip. MAKFED bünyesinde Genel Sekreterlik sorumluluğunu üstlenmek ve bu misyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”
Zühtü Bakır kimdir?
1971 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Zühtü Bakır, Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde AB Uzmanlık Programı’nı ve Hollanda CLINGENDAEL Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde AB Lobicilik, Örgütlenme ve Müzakere Yetenekleri Programını tamamladı. “Sertifikalı Makine Emniyeti Uzmanı” (CMSE®) olan Bakır halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi konulu yüksek lisans programında tez çalışmasını sürdürüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.