BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMakarnacılar ikiye bölünüyor----

Makarnacılar ikiye bölünüyor

Makarnacılar ikiye bölünüyor
04 Nisan 2016 - 12:45 www.finansgundem.com

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği makarnacıların aralarında fikir anlaşmazlığı yaşanmasından dolayı ikiye ayrıldı

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği, Kasım 1993 tarihinde önce Makarna Sanayicileri Derneği adıyla kuruldu. 1997 yılında Adının başına Türkiye ibaresi ilave edildi. Derneğin şu anda aktif 19 üyesi bulunuyor. Makarna sanayicileri son iki yıldır kendi içinde görüş ayrılığına düşmüştü. Mersin, Gaziantep ve Mardin merkezli 10 firmanın yöneticileri makarna sektörünün üretimde buğday unu kullanarak fiyatları düşürmesini savunuyorlardı, İstanbul, Konya ve Ankara firmalarının oluşturduğu blok ise kaliteden taviz verilmemesini, makarnada kaliteli durum buğdayının kullanılmasını savunuyor. Bu şekilde makarnanın kalitesinin İtalya'daki gibi yukarıda tutulmasını istiyorlardı. Bu tartışma iyice alevlenmiş. Kaliteden ödün vermek istemeyen, Barilla (Bolu), Dost (Çorum), Doyan (Burdur), Golda (Konya), Nuh'un Ankara Makarnası (Ankara), Pastavilla (izmir), Selva (Konya), Türkmen (Çankırı), Yayla (Ankara) yöneticileri Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği üyeliğinden ayrılma kararı almış. Yakın zamanda dernek kuruluş çalışmaları da başlayacakmış. Yeni derneğin ismi henüz belirlenmemiş.

Danışmanları aracılığıyla bilgi aktaran Arbella Makarna Genel Müdürü ve Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu ise görüş ayrılıklarını dernek içinde çözdüklerini, böyle bir ayrılığın söz konusu olmadığını söyledi. Başkan kendi açısından böyle konuşuyor, ama dernek oldukça hareketli.  (Para Dergisi)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)