BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMağdurlardan suç duyurusu: Hayâli üniversite krizi!----

Mağdurlardan suç duyurusu: Hayâli üniversite krizi!

Mağdurlardan suç duyurusu: Hayâli üniversite krizi!
12 Temmuz 2024 - 17:58 www.finansgundem.com

4 bin öğrenciye uzaktan eğitim sunduğu belirtilen bir üniversitenin sahte olduğu ortaya çıktı. Mağdurlar sahte diplomalar için suç duyurusunda bulundu.

Sırbistan'da var olduğu ve 168 farklı ülkeden 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim sunduğu iddia edilen özel bir üniversitenin gerçekte hiç var olmadığı belirlendi. 2 ila 4 bin euro arasında eğitim ücreti talep eden sahte üniversitenin rektörünün sadece lise mezunu olduğu iddiası ortaya atıldı. Diplomaların sahte olduğunu iddia eden mağdurlar, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne giderek şikayette bulundular.

NTV'nin haberine göre, 168 ülkede 4 bine yakın öğrenciye uzaktan eğitim verdiğini öne süren eden Y.P. üniversitesinin gerçekte olmadığı iddia edildi. Üniversiteye kayıt olmak için 2-4 bin euro arasında ücretler ödeyenlerin diplomalarının sahte olduğunu tespit etmesiyle bazı mağdurlar konuyu CİMER'e şikayet ederken bazıları da davacı oldu.

Sahte diploma suçlaması

Adliyeye verilen suç duyurusunda üniversitenin rektörü olarak görünen A. İ.'nin devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan insanlara sahte diploma verme suçlamasında bulunuldu.

Rektör lise mezunu iddiası

YP üniversitesi hakkında başlatılan soruşturmayla birçok skandal da ortaya döküldü. Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü öne sürülen üniversitenin rektörü olarak görülen Prof. Dr. A.İ.'nin akademik bir kaydının bulunmadığı ve lise mezunu olduğu iddia edildi.

YÖK'ten kritik 'ikinci öğretim' kararıYÖK'ten kritik 'ikinci öğretim' kararı

 

Türkiye'den bazı üniversiteler dünyada ilk 500'deTürkiye'den bazı üniversiteler dünyada ilk 500'de

 

İşte en çok milyarder mezun veren 12 üniversite...İşte en çok milyarder mezun veren 12 üniversite...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)