Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kamunun madencilik sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Madencilik sektöründe bu yıl uygulanacak 45 projeye yaklaşık 2 milyar liralık kaynak ayrıldı. Madencilik alanında en fazla kaynak 1 milyar 400 milyon lira ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne aktarılacak.
Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan 2014 Yılı Yatırım Programı'na göre, kamunun madencilik sektörüne bu yıl için ayırdığı yatırım tutarı, geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Böylece, kamu yatırımlarından madencilik sektörüne geçen yıl 1 milyar 790 bin 700 lira kaynak ayrılırken, bu miktar 2014'te 1 milyar 977 milyon 700 bin liraya çıktı.
Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu yıl madencilik sektöründe 45 proje uygulanacak.
EN FAZLA KAYNAK TPAO'YA AYRILACAK
TPAO'nın bu yıl ki 9 projesi için 1 milyar 400 milyon liralık harcama yapılacak.
Sektörde en fazla kaynak ayrılan ikinci kurum Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü oldu. Kurumun 6 projesi için, 200 milyon liralık kaynak ayrıldı.
Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü de madencilik sektöründe en fazla kaynak ayrılan kurumlar arasında yer aldı. Sektördeki yatırımların 8'ini üstlenen genel müdürlüğe, 140 milyon lira kaynak tahsis edildi.
Yerli kömür üretiminde Türkiye'nin en önemli kamu kuruluşları olan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü de madencilik sektöründe bu yıl 9 projeye imza atacak.
TKİ'nin 4 projesi için 115 milyon lira kaynak kullandırılacak. TTK'nın 5 projesi için ise 64 milyon lira ayrıldı.
Proje sayısının fazlalığıyla dikkat çeken Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yıl boyunca 11 proje için çalışma yürütecek. Kuruma, projelerini gerçekleştirebilmesi için 55 milyon liralık kaynak kullandırılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ise 2 proje için 3 milyon 700 bin lira kaynak ayrıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.