Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bakan Berat Albayrak’ın talimatı ile maden denetimlerini sil baştan ele aldı. Maden ocaklarını işletme güvenliği açısından risk içeriğine göre üçe ayıran bakanlık, sık sık kaza haberleri ile gündeme gelen riskli yer altı kömür madenlerini “kırmızı” gruba aldı, denetim sıklığını yılda birden dörde çıkardı. Her 3 ayda bir denetlenecek madenlerde, en ufak riskin anında tespiti ve önlem alınması sağlanmış olacak.
Albayrak’ın, “İşletme güvenliği sağlanamamış madencilik faaliyetlerine sıfır tolerans” sloganı ile duyurduğu madencilikte yeni modelin ilk güvenlik uygulaması başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), madenleri işletme güvenliği açısından barındırdığı tehlike büyüklüklerine göre sınıflara ayırdı.
MİGEM, yılda en az bir kez denetlenmesi gereken madenleri risk büyüklüklerine göre yılda bir, iki ve dört kez denetlemeye başladı. “Maden Sahalarında Risk Yönetimi” adı altında başlatılan uygulama kapsamında maden sahaları “mavi”, “sarı” ve “kırmızı” olmak üzere üç gruba ayrıldı. İşletme güvenliği açısından en riskli görülen madenlerin bulunduğu “kırmızı” gruptaki maden ocaklarının yılda en az bir olan denetim sıklığı, 3 ayda bire çıkarıldı. Sarı grup 6 ayda bir, mavi grup ise yılda bir kez denetime tabi tutulacak.
Kesintisiz denetim
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, uygulamanın hedefinde, özellikle kazalarla gündeme gelen maden ocaklarının çok daha sık ve uzun süreli periyotlarla denetlenerek, eksik ve risklerin anında tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması var. Tüm yeraltı kömür ve yılda 100 bin tondan fazla üretim yapan yeraltı metal maden ocakları artık 3 ayda 1 denetlenecek.
Ayrıca yılda 500 bin tondan fazla üretim yapan açık kömür ve metalik maden ocakları ile İscehisar bölgesi mermer ocakları ve İstanbul Cebeci bölgesi agrega ocakları da yılda dört kez denetlenecek kırmızı grup içinde yer aldı.
Kırmızı gruptan sonra en fazla denetlenecek grup “sarı” olarak adlandırılırken, bu grubun da yılda iki kez denetlenmesine karar verildi. Üretimi yılda 100 bin tondan az olan yeraltı metal ile üretimi 500 bin tondan az olan açık ocaklar bu sınıfta yer aldı.
Üretimi 100 bin tondan az olan açık ocaklar ise mavi grupta yer alacak ve yılda bir kez denetlenecek. Kum ve çakıl grubu ocaklardan ise yılda 500 bin tondan fazla üretim yapanlar sarı, az üretim yapanlar ise mavi grupta yer alacak. (Milliyet)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.