<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron tartışmalı emeklilik reformunda ısrarcı----

Macron tartışmalı emeklilik reformunda ısrarcı

Macron tartışmalı emeklilik reformunda ısrarcı
16 Mart 2023 - 19:53 www.finansingundemi.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tartışmalı emeklilik reformunu oylama yapmadan parlamentoda geçirme kararı aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkaran reform tasarısını Meclis oylamasına sunmadan Anayasa'nın 49 maddesinin 3. fıkrasını uygulayarak yürürlüğe koyma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Macron'un, Meclis’te bugün tasarının kabul edilme ihtimalinin düşük olması üzerine bu yönde bir karar aldığı tahmin ediliyor.

Anayasa'nın 49. maddesinin 3. fıkrası, bir yasa tasarısının oylanmadan Meclis'ten geçirilmesi için hükümete yetki veriyor ve buna karşı muhalefetin gensoru önergesi vermesine olanak sağlıyor. Gensoru önergesi meclisteki milletvekillerinin çoğunluğunun desteğini alırsa hükümet düşüyor.
 
Gensoru önergesi, mecliste çoğunluk tarafından desteklenmediğinde ise yasa tasarısı mecliste oylanmadan geçilmiş sayılıyor ve Senatonun önüne geliyor.

Bu arada hükümetin oylama yapmadan tasarıyı geçirme kararının açıklanmasının ardından aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, iktidar aleyhine gensoru verdiğini açıkladı. 

Fransa’da emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e çıkarmayı hedefleyen reforma ilişkin yasa tasarısının nihai olarak bugün Meclis’te görüşüldükten sonra oylanması bekleniyordu. 

Macron'un ısrarla kabul edilmesini istediği emeklilik reform tasarısı dün Senato’da ikinci kez oylanarak kabul edilmişti.

Reforma ilişkin yasa tasarısıyla ilgili uzlaşı, Meclis ve Senato üyelerini bir araya getiren ortak komisyonda bugün kabul edilmişti.

Buna rağmen iktidar partisinin Meclis’te çoğunlukta olmaması ve diğer muhafazakar partilerin uzlaşı metnine ne kadar destek vereceği konusundaki belirsizlik Macron'un Anayasa'nın 49. maddesinin 3. fıkrasının işletilmesini zorunlu kıldı.

Son anketler seçmenlerin tasarıya önemli oranda karşı çıktığını gösterirken, sendikalar grev ve protestoların süreceği uyarısında bulunuyor.

Ülkenin sol eğilimli en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından CGT Başkanı Philippe Martinez, basına yaptığı açıklamada “Yasa geçse de mücadelemiz sürecek.” diyerek grevlerin devam edeceği tehdidinde bulundu.

Yasa tasarısına ilişkin son iki aydır ülke genelinde düzenlenen grevler ve protestolar özellikle ulaşım sektörünü felce uğrattı.

Son olarak çöpçülerin Paris’te geçen hafta başlattığı greve yüzünden başkentte “çöp dağları” oluştu.

Macron ve hükümetinin reformun gerçekleşmemesi halinde sosyal güvenlik sisteminin iflas edeceği ve maaşların ödenemeyeceği uyarısında bulunuyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacağını ifade eden Borne, 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl prim ödeme şartı getirileceğini söylemişti.

Fransa’da tartışmalı emeklilik reformu Senato’da kabul gördü

 

Fransa'da grevdeki işçiler olimpiyat köyünün elektriğini kesti

 

Fransa'da, emeklilik reformunun tartışmalı maddesine Senato’dan onay

 

Fransa'da savaş yeni başladı: Tüm ülke duracak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)